search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 23:00
MENU CLOSE

Σοκ στη Γαλλία: Γνωστός δημοσιογράφος κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση (Videos)

12.05.2022 15:28
gallia_new

Ο Πατρίκ Πουάβρ ντ΄ Αρβόρ είναι από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς δημοσιογράφους στη Γαλλία, ένας πραγματικός σταρ,  αλλά η εικόνα του απειλείται από τις δημόσιες καταγγελίες που έγιναν από δεκάδες γυναίκες, οι οποίες τον κατηγορούν για «ανάρμοστη συμπεριφορά».

#MeToo, αλα γαλλικά

Είκοσι γυναίκες βρήκαν το κουράγιο και μίλησαν σε εκπομπή του δημοσιογραφικού δικτύου Mediapart, όπου υποστήριξαν ότι ο γνωστός δημοσιογράφος εκμεταλλευόταν κατ΄ εξακολούθηση την δημόσια εικόνα του για να ασκεί ψυχολογική βία σε διάφορες γυναίκες και να ικανοποιεί τις σεξουαλικές επιθυμίες του παρά την θέλησή τους.

Πολλές από τις καταγγελίες είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας και κατά το παρελθόν, αλλά είναι η πρώτη φορά που έγιναν μαζικά και μάλιστα κάποιες από αυτές είναι νέες.

Η Φλοράνς Πορσέλ είναι η πρώτη που μίλησε από τις γυναίκες που έπεσαν θύματα του δημοσιογράφου και παρότρυνε και άλλες γυναίκες να μιλήσουν δημόσια. Η Φλοράνς Πορσέλ, η οποία είναι συγγραφέας, κατηγορεί τον γνωστό δημοσιογράφο ότι την βίασε δύο φορές, το 2004 και το 2009, ασκώντας «ψυχολογική βία και κάνοντας κατάχρηση εξουσίας».

Μία άλλη γυναίκα, η Μαρί Λορ Οντ Ντελάτρ ξέθαψε από τη μνήμη της το μαρτύριο που είχε ζήσει το 1985, όταν ήταν 23 ετών. «Κλείδωσε την πόρτα. Τον είδα γυμνό μπροστά μου, σαν σκουλήκι.  Έπαθα σοκ, δεν μπορούσα να κουνηθώ. Με βίασε. Ήμουν μόλις 23 ετών και πέρασαν 36 χρόνια για να μπορέσω να τον καταγγείλω δημόσια», είπε η Μαρί Λορ Οντ Ντελάτρ στην εκπομπή του Mediapart.

Τα θύματά του ήταν δημοσιογράφοι, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι, βιβλιοθηκονόμοι. Οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, αλλά τελικά διαπίστωσαν ότι είχαν κάτι κοινό- είχαν αντιμετωπίσει την βιαιότητα του σταρ της γαλλικής τηλεόρασης, ο οποίος δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί την δύναμη που του έδινε η δημόσια εικόνα του για να χειραγωγεί, να ασκεί βία και να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά τις γυναίκες.

Στην εκπομπή του Mediapart ακούστηκαν στοιχεία για την συμπεριφορά του δημοσιογράφου από την δεκαετία του 1980 μέχρι πρόσφατα.

Ποιος είναι ο μεγάλος σταρ της γαλλικής τηλεόρασης

Ο δημοσιογράφος Πατρίκ Πουάβρ ντ΄ Αρβόρ επί 21 χρόνια παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 και έχει γράψει περίπου 60 βιβλία.  Χαρακτηριστικό είναι ότι τον αποκαλούν με τα αρχικά του ονοματεπώνυμου του PPDA. Με βάση τις καταγγελίες των γυναικών βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε δεκάδες γυναίκες, αλλά ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Μάλιστα απάντησε στις καταγγελίες αυτές με μηνύσεις, για συκοφαντία, σε βάρος 16 γυναικών. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο Πατρίκ Πουάβρ ντ΄ Αρβόρ αρνείται κάθε κατηγορία για σεξουαλική βία, αλλά ο ίδιος ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να τοποθετηθεί όταν του ζητήθηκε η άποψή του από το Mediapart.

Η Νονς Παολινί, πρώην πρόεδρος του καναλιού TF1, όπου εργαζόταν ο PPDA, διαβεβαίωσε ότι ουδείς γνώριζε την προσωπική ζωή του σταρ της τηλεόρασης και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι αυτή η συμπεριφορά εντασσόταν σε κάποιο «σύστημα» στους κόλπους του καναλιού.

«Δεν υπάρχει κανένα σύστημα. Απλά κάποιος που συμπεριφέρθηκε απαίσια σε γυναίκες, εντός διαφόρων πλαισίων, και κανένας δεν το γνώριζε αφού οι γυναίκες δεν μιλούσαν δημόσια», υποστήριξε η Νονς Παολινί.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας από τη Βουλή: «Μετατρέπετε τη χώρα από σύμμαχο σε δορυφόρο» (video)

Ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και ο Μαρκ Τουέιν

Κίνα: Η νέα πολεμική της μηχανή που σκορπά «τρόμο» σε Ταϊβάν και ΗΠΑ (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:58