search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:02
MENU CLOSE

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου – «Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι η Καρολάιν»

16.05.2022 15:40
anagnostopoulos_new (2)

Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι, που συγκροτούν την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, βρίσκονται σε διάσκεψη προκειμένου να εκδώσουν απόφαση για την υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου, ο οποίος δικάζεται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αγορεύσεων η πρόεδρος έδωσε ξανά το λόγο στην εισαγγελέα της έδρας, η οποία προέβη σε μια σύντομη δευτερολογία.

«Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση», είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Αθ. Χαρμάνης, μίλησε για «πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό» και ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. «Πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ», είπε.

Την καταδίκη του Αναγνωστόπουλου για τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας ζήτησαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία, λέγοντας ότι «η Καρολάιν και η Ρόξυ έφυγαν από το ίδιο χέρι που τις χάιδευε».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλ. Παπαϊωαννίδης, μίλησε για «ένα ρομάντζο που κατέληξε σε τραγωδία», λέγοντας για τον Αναγνωστόπουλο πως έπνιξε την ίδια του την καρδιά και κατέστρεψε τις ζωές τους. «Είναι εδώ για να πληρώσει», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Ήταν θύμα άγριο bullying, σύμφωνα με τους συμμαθητές του

Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε λυγμούς η δεύτερη καταγγέλλουσα – Πώς έγινε η γνωριμία

Αλεξανδρούπολη: Φριχτός θάνατος για άστεγο – Εγκλωβίστηκε σε κάδο πολτοποίησης απορριμμάτων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:02