search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:31
MENU CLOSE

Δολοφονία Καρολάιν: H ώρα της κρίσης για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Σήμερα η απόφαση

16.05.2022 07:12
anagnostopoulods new

Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Η ώρα της εισαγγελέως αλλά και της τελικής ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων στη δίκη για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς πριν από ένα έτος στα Γλυκά Νερά, πλησιάζει.

Σήμερα, έπειτα από πέντε συνεδριάσεις, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η πολύκροτη αυτή υπόθεση, η εισαγγελέας της έδρας θα αναπτύξει την πρότασή της επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου πιλότου.

Στη συνέχεια, θα αγορεύσουν οι συνήγοροι και των δύο πλευρών και ακολούθως δικαστές και ένορκοι θα διασκεφτούν για να εκδώσουν την απόφασή τους, πρώτα επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου, μετά επί των ελαφρυντικών και τέλος επί των τέλος ποινών.

Ίσως και σήμερα η απόφαση

Το δικαστήριο έχει δηλώσει πως πρόθεση της Έδρας είναι η δίκη να ολοκληρωθεί αύριο με την απόφαση για τον Αναγνωστόπουλο που απολογούμενος επιχείρησε να ανατρέψει την παραδοχή της κατηγορίας ότι έδρασε με ψυχραιμία και να πείσει πως ο ασφυκτικός θάνατος της 20χρονης γυναίκας ήταν μία «στιγμή που θόλωσε το μυαλό» του εξαιτίας της επιθετικής συμπεριφοράς του θύματος.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά το μεσημέρι, όπως εκτιμάται, θα ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του. Καθώς έχει ομολογήσει το έγκλημα από τον περασμένο Ιούνιο, αυτό που ίσως ευελπιστεί είναι να ακούσει πως κρίνεται ένοχος για την ανθρωποκτονία της Καρολάιν βρισκόμενος σε βρασμό ψυχικής ορμής, συνθήκη που θα μπορούσε να τον απομακρύνει από την ισόβια κάθειρξη που επικρέμεται πάνω του. Τον βαραίνει επίσης και ακόμη ένα κακούργημα, αυτό της θανάτωσης της σκυλίτσας Ρόξυ με ανώτατη προβλεπόμενη ποινή τα 10 έτη κάθειρξης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η απόφαση που αναμένει εναγωνίως, τόσο ο κατηγορούμενος, όσο όμως και η οικογένεια της 20χρονης, η απόφαση δηλαδή επί της ποινής που θα επιβληθεί στον 34χρονο, θα ανακοινωθεί αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Τι ποινές μπορεί να του επίβληθούν

Αν το δικαστήριο, κρίνει ένοχο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με ισόβια, αν όμως του αναγνωρίσει βρασμό ψυχικής ορμής η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης.

Ο 34χρονος πιλότος δεν δικάζεται όμως μόνο για τη δολοφονία της Καρολάιν. Αντιμετωπίζει ακόμη και το αδίκημα της κακοποίησης ζώου, καθώς δολοφόνησε τη Ρόξυ, το σκυλί της οικογένειάς του ώστε να φανεί πιστευτή η εκδοχή περί ληστείας που προέβαλλε επί 37 ημέρες.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να του επιβληθεί κάθειρξη μέχρι δέκα έτη.

Όσον αφορά στην ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση (επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του) η ποινή που προβλέπεται για αυτό το αδίκημα είναι μέχρι τρία έτη ενώ για την τελευταία κατηγορία που αντιμετωπίζει, αυτή της ψευδούς καταγγελίας, μπορεί να του επιβληθεί ποινή μέχρι ένα έτος.

Σε περίπτωση καταδίκης του οι ποινές αυτές θα συγχωνευτούν.

Απόντες οι γονείς του και οι γονείς της Καρολάιν

Στο δικαστήριο δεν θέλησαν να βρεθούν ούτε οι γονείς του θύματος, ούτε όμως και οι γονείς του ίδιου του κατηγορούμενου, οι οποίοι έχουν ρίξει το βάρος τους στη συχνή επικοινωνία με την μικρή εγγονή τους, την επιμέλεια της οποίας έχουν οι γονείς της Καρολάιν.

Η οικογένεια της Καρολάιν παρίσταται στο δικαστήριο δια του συνηγόρου της. Η μητέρα της 20χρονης, όπως κατέθεσε φίλη της, δεν θέλησε να βρεθεί απέναντι στον άνθρωπο που σκότωσε την κόρη της και εν συνεχεία έκλαιγε και πενθούσε την απώλεια, μαζί της. Είναι οργισμένη μαζί του και θέλησε να μην επιβαρύνει την ψυχική της κατάσταση καθώς δεν θέλει να επιβαρυνθεί και η εγγονή της από τον πόνο και τον θυμό που νιώθει για τον γαμπρό της που σύμφωνα με την κατάθεση της φίλης της, «την έβαλε να πληρώσει το φέρετρο της Καρολάιν».

Διαβάστε επίσης

Γιος Χατζιδάκι εναντίον Κούγια: «Προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του» – Ποια λόγια του πατέρα του χρησιμοποίησε

Άνω Πατήσια: Μυστηριώδης αυτοκτονία 12χρονου – Έρευνα για «φονικό παιχνίδι» στο TikTok (Video)

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η ψυχρή αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58