search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 09:14
MENU CLOSE

Στο «διάστημα» της Nielsen εκτοξεύτηκε η τηλεθέαση της ΕΡΤ1 με τη Eurovision (photos)

16.05.2022 16:03
Eurovision 2022_new

Όσο κι αν είναι αναμενόμενο ότι χάρη στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision η ΕΡΤ1 θα εμφανίσει χαρακτηριστικά τηλεθέασης ανάλογα με εκείνα των ιδιωτικών καναλιών το μερίδιο που απέσπασε το πρώτο κρατικό κανάλι από την συνολική πίτα τηλεθέασης του Σαββάτου μάλλον ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη εκτίμηση.

Η ΕΡΤ1 είχε μερίδιο τηλεθέασης 20,%%, μέγεθος τετραπλάσιο του συνηθισμένου για ΕΡΤικά δεδομένα.

Υπο κανονικές συνθήκες, το Σάββατο θα είχε αποσπάσει τη μερίδια του λέοντος κάποιο ιδιωτικό κανάλι.

Η ΕΡΤική μετάδοση της Eurovision όμως ήταν σαρωτική. Άλλαξε τον τηλεοπτικό «χάρτη», έστω για μια ημέρα.

Τα δύο άλλα κρατικά κανάλια διατήρησαν σχεδόν ανέπαφα τα μερίδια τους.

Αλλά τα ιδιωτικά σημείωσαν ορατές απώλειες. Πιο μεγάλη εκείνη του Σκάι.

Το μερίδιο του σταθμού το προπερασμένο Σάββατο και λόγω «Survivor» ήταν στο 15,7%. Το περασμένο Σάββατο, «Survivor» δεν είχε. Το κανάλι του Φαλήρου εκτιμώντας τί επρόκειτο να συμβεί προτίμησε να μην μεταδώσει το ριάλιτι που είναι και το «ισχυρό χαρτί» του και απέναντι στη Eurovision επέλεξε να αντιπαραβάλει δύο ξένες ταινίες. Το μερίδιο του σταθμού ήταν μικρότερο σε μέγεθος κατά 6,2% μονάδες. Συρρικνώθηκε στο 9,5%.

Του Mega, από 12,4% που ήταν το μερίδιο του το Σάββατο 7 Μαΐου, διαμορφώθηκε στο 9,9% προχθές, του ΑΝΤ1 το κομμάτι μίκρυνε κατά 1,5% και του Open κατά 1,1%.

Απειροελάχιστες ήταν οι απώλειες που κατέγραψε η έρευνα της Nielsen στα μερίδια του  Alpha και του Star. Και τα δύο -ομόσταυλα- κανάλια είδαν τα μερίδια τους να μειώνονται μόλις κατά 0,4% το καθένα. Ο Alpha «προστάτευσε» το μουσικό σαββατιάτικο σόου του «Chart show» και στη θέση του πρόβαλε την τηλεοπτική διασκευή του θεατρικού «Ούτε γάτα ούτε ζημιά».

Σχεδόν ανέπαφο το μερίδιο του Μακεδονία TV (από το 1,5% στο 1,4%).

Στο «καρδιογράφημα» που ακολουθεί είναι αποτυπωμένη η πορεία του δείκτη τηλεθέασης της Nielsen στο Σαββατιάτικο πρόγραμμα της ΕΡΤ1.

Ο δείκτης έδειξε το- ανώτατο- 70% γύρω στις 02.00, δηλαδή τη στιγμή ανακοίνωσης ολοκλήρωσης της ψηφοφορίας που ανέδειξε νικήτρια την Ουκρανία με το «Stefania» των Kalush Orchestra.

Διαβάστε επίσης:

Cosmos Jazz, το νέο ραδιόφωνο της ΕΡΤ αποκλειστικά στο Ίντερνετ- Ετοιμάζεται και ραδιοφωνική πλατφόρμα

Η Γη της Ελιάς: Η Βασιλική αποφασίζει να πει όλη την αλήθεια στον Φίλιππο

Eurovision με απ’ όλα και αντιπολεμικό μήνυμα (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 09:11