search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:47
MENU CLOSE

Cosmos Jazz, το νέο ραδιόφωνο της ΕΡΤ αποκλειστικά στο Ίντερνετ- Ετοιμάζεται και ραδιοφωνική πλατφόρμα

16.05.2022 14:06
Jazz Radio 2

Θέμα ημερών– περίπου ένα 10ήμερο- είναι η έναρξη λειτουργίας, αποκλειστικά στο διαδίκτυο, του νέου εξειδικευμένου ραδιοσταθμού Cosmos Jazz της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η κρατική ραδιοφωνία δείχνει να έχει «ανέβει» στο τρένο των εξελίξεων και διαμορφώνει χαρακτηριστικά ανάλογα σύγχρονων δημόσιων ραδιοφωνικών οργανισμών.

Επιλογές από όλα τα είδη της τζαζ

Το Cosmos Jazz, στη λογική των δύο άλλων νέων θεματικών ραδιοσταθμών της ΕΡΑ, του Zeppelin (με ρεπερτόριο από την ροκ διεθνή σκηνή) και το defterolaika (με ρεμπέτικα και γνήσια λαϊκά τραγούδια), θα μεταδίδει προτάσεις χωρίς επανάληψη. Δεν υφίσταται δηλαδή play list, ώστε ο ακροατής/χρήστης να αισθάνεται ότι ζει τη- ραδιοφωνική- μέρα της Μαρμότας, ακούγοντας  τραγούδια σε «λούπα» ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο κόσμος της τζαζ είναι αστείρευτος και ο Cosmo Jazz θα μεταδίδει προτάσεις από την κλασική τζαζ δημιουργία αλλά και Μεσογειακή τζάζ, Αφροτζαζ, τέλος πάντων όλες τις εκφάνσεις της, όπως μαθαίνουμε από το περιβάλλον της ΕΡΑ.

Εν αντιθέσει με το Zeppelin που εκπέμπει και από τα FM στους 106,7, το Cosmos Jazz, όπως και το- λίγο μεγαλύτερο «αδελφάκι» του- defterolaika, θα εκπέμπει πρόγραμμα αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και η ιστοσελίδα του θα «ανέβει» σε μερικά 24ωρα ώστε να αρχίσει το πρόγραμμα του ταυτόχρονα με την επίσημη πληροφόρηση για τη λειτουργία του από την ΕΡΤ.

Πλατφόρμα για όλα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ

Στο μεταξύ ετοιμάζεται η δημιουργία και η ανάπτυξη ραδιοφωνικού «κόμβου» στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης ο σχεδιασμός ιντερνετικής πλατφόρμας για όλα τα ραδιόφωνα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Εκτιμάται, κατά κύκλους της ΕΡΤ, ότι η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη περι τα μέσα του καλοκαιριού.

Στην πλατφόρμα αυτή θα είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι ραδιοσταθμοί της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (το ειδησεογραφικό Πρώτο, αλλά και όλα τα ψυχαγωγικά- μουσικά). Στο μενού της πλατφόρμας θα περιλαμβάνονται και επιλεγμένες εκπομπές από το πλούσιο αρχείο της Ραδιοφωνίας.

Ετοιμάζεται και η νέα θεατρική ραδιοφωνική σεζόν

Στο μεταξύ οδεύει η ολοκλήρωση της ραδιοφωνικής θεατρικής σεζόν που άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο η ΕΡΑ με παραγωγές ειδικά για τους ακροατές της.

Έργα της ελληνικής και ξένης δραματουργίας από παραγωγές θεατρικών σχημάτων αποκλειστικά για την Ελληνική Ραδιοφωνία σε μια εποχή που τα περιοριστικά μέτρα είχαν αναστείλει κάθε θεατρική δραστηριότητα.

Η ΕΡΑ επέλεξε να γίνουν εξωτερικές παραγωγές (περι τις 80, ενώ ετοιμάζονται και άλλες) ώστε με αυτό τον τρόπο να στηρίξει τον κόσμο του θεάτρου αναθέτοντας παραγωγές σε πολλά, διαφορετικά θεατρικά σχήματα, υπογραμμίζουν κύκλοι της ΕΡΤ.

Ο κύκλος θεατρικών έργων της σεζόν θα ολοκληρωθεί μέσα Ιουνίου και ο επόμενος θα «ανοίξει» με την έναρξη της νέας θεατρικής περιόδου.

Αυτή τη στιγμή με τον προγραμματισμό που έχει γίνει και θα διατηρηθεί βγαίνει στον (ραδιοφωνικό) αέρα  ένα έργο ανα 15 ημέρες. 

Το κάθε έργο μεταδίδεται κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα από το Τρίτο Πρόγραμμα (95.6 & 90.9) και δεύτερη Δευτέρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα (102.9 & 103.7).

Διαβάστε επίσης:

Η Γη της Ελιάς: Η Βασιλική αποφασίζει να πει όλη την αλήθεια στον Φίλιππο

Eurovision με απ’ όλα και αντιπολεμικό μήνυμα (Videos)

Πορτοσάλτε για το «καλή αδελφή» του Καπουτζίδη: Δεν ξέρω αν ταίριαζε στην ποιότητα του αυτή η απάντηση (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:47