search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 01:57
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Αφιερωμένο στο ρεμπέτικο και το γνήσιο λαϊκό τραγούδι το νέο ιντερνετικό ραδιόφωνο defterolaika.gr

11.05.2022 16:31
deyterolaika87-new

Άρχισε να λειτουργεί την Τετάρτη ο πρώτος διαδικτυακός ραδιοσταθμός της ΕΡΤ– web radio δηλαδή- αφιερωμένος στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι (το ορθόδοξο όχι το ντεμέκ).

Η εκκίνηση του «2ο λαϊκά» έχει και συμβολισμό. Διότι ο ιντερνετικός  ραδιοσταθμός άρχισε το πρόγραμμα του ανήμερα των γενεθλίων του Δεύτερου Προγράμματος την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022. 

«Παιδάκι» του Δεύτερου, όπως το θεωρούν στην Ελληνική Ραδιοφωνία, η νέα θεματική ραδιοφωνική πρόταση της ΕΡΑ με το λαϊκό πρόσημο, αποτελεί  το δεύτερο αμιγώς ιντερνετικό ραδιόφωνο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού και έρχεται να προστεθεί δίπλα στο πρώτο web radio της ΕΡΤ το Zeppelin.gr με εξειδίκευση στην κλασική ροκ σκηνή.

Το defterolaika.gr θέλει να αποτελέσει σημείο αναφοράς, το «σπίτι»  για το καλό λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι, με επιλογές αποκλειστικά από το είδος εκείνο του ελληνικού τραγουδιού που έχει διαχρονικά τους περισσότερους και πιο πιστούς φίλους.

Οι προπάτορες του ρεμπέτικου, οι μεγάλοι μύστες του κλασικού λαϊκού τραγουδιού, οι κορυφαίοι του έντεχνου, που συναντήθηκαν δημιουργικά με τη λαϊκή παράδοση, οι καινοτόμοι κάθε δεκαετίας, οι οποίοι  άντλησαν στοιχεία από το δημοτικό τραγούδι αλλά και από τις μπαλάντες, και  όλοι βεβαίως οι σημαντικοί στιχουργοί που εξέφρασαν το λαϊκό αίσθημα αλλά και οι καταξιωμένοι ερμηνευτές που αγαπήσαμε,  θα είναι παρόντες στο defterolaika.gr. Με αυθεντικές εκτελέσεις από τα βάθη της ιστορίας της δισκογραφίας, αλλά και σύγχρονες, από το σήμερα και εκείνο που θα αποτελέσει το αύριο του λαϊκού μας τραγουδιού.  Άλλωστε το είχε πεΕ και ο  Μάνος Χατζιδάκις, «ποιος ξέρει τι καινούρια ζωή μας επιφυλάσσουν τα νωχελικά κι απαισιόδοξα 9/8 για το μέλλον. Όμως εμείς θα ‘χουμε πια για καλά νιώσει στο μεταξύ τη δύναμή τους».

Από τους πατριάρχες του ρεμπέτικου έως τους άξιους σύγχρονους συνεχιστές του καλού λαϊκού, όλοι θα είναι παρόντες στο defterolaika.gr, το διαδικτυακό «σπίτι» του λαϊκού τραγουδιού με την υπογραφή του Δεύτερου.

Μένει να φανεί αν αξιοποιηθεί η παρακαταθήκη που άφησε ο ανεπανάληπτος Πάνος Γεραμάνης, θεματοφύλακας του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού και του ρεμπέτικου, χάρη στον σπουδαίο κύκλο εκπομπών «Λαϊκοί βάρδοι», τον μακροβιότερο  στην ιστορία του του Δεύτερου προγράμματος της ΕΡΑ, γράφοντας ιστορία.

Η πρώτη επαφή με το deyterolaika.gr πάντως, ευχάριστη, παρά το γεγονός ότι για την ώρα απλώς μεταδίδει τραγούδια non stop, χωρίς παραγωγούς, άρα και εκπομπές.

Διαβάστε επίσης:

MasterChef: Ο «Μπόμπαινας» αποχώρησε ξανά – Οι αιχμές προς τους συμπαίκτες του (Video)

Eurovision 2022: «Εκτόξευσε» την τηλεθέαση της ΕΡΤ1 ο α’ ημιτελικός με την ελληνική συμμετοχή

Σασμός – Spoiler: Ένας ακόμα θάνατος βυθίζει στο πένθος την οικογένεια Βρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 01:40