search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:51
MENU CLOSE

Στήνουν αυτί να ακούσουν ΕΡΑ

24.11.2021 18:15
radiofwno

Μαζεύεται κόσμος στις συχνότητες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από ότι δείχνουν οι μετρήσεις ακροαματικότητας τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ φαίνεται να έχουν «ρεύμα».

Σε συγκριτική παρατήρηση δεδομένων της ΑΕΜΑΡ, της εταιρείας που διενεργεί μετρήσεις ακροαματικότητας στα ραδιόφωνα Αττικής, από Οκτώβριο (2020) σε Οκτώβριο (2021) η Ελληνική Ραδιοφωνία εμφανίζεται να κέρδισε σχεδόν 40.000 νέους ακροατές.

Τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ (Δεύτερο, Kosmos, Τρίτο) ακούν κατά μέσο όρο 248.000 άτομα εντός Αττικής και σύμφωνα με την κρατική ραδιοτηλεόραση, «καταγράφεται άνοδος της τάξης του 21,6% από πέρσι».

Το Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ (103.7 FM), μεταξύ των ΕΡΤικών ραδιοσταθμών έχει πάρει «κεφάλι», για πρώτη φορά την τελευταία 20ετία, αύξησε το μερίδιο του κατά 54,6% και έχει καταφέρει να το ακούν 119.000 ημερησίως.

Σε συνεργασία, μάλιστα, με το Τρίτο Πρόγραμμα (90.9 & 95.6 FM), επανέφερε νέες θεατρικές παραγωγές με δεκάδες σύγχρονες ηχογραφήσεις έργων ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Παράλληλα με την αύξηση των ακροατών, το Δεύτερο κατάφερε να αυξήσει και τον μέσο χρόνο διαρκούς ακρόασης από τα 107 στα 123 λεπτά.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται το ραδιόφωνο Kosmos (93.6 FM) που αύξησε το ακροατήριο του κατά 24,6% στο δωδεκάμηνο (Οκτώβριο ’20- Οκτώβριο ’21).

Με ζωντανές εκπομπές, χωρίς playlist, με αφιερώματα και ειδικές εκπομπές κατάφερε να το ακούν 109.000 ακροατές την ημέρα ( από 87.000 πέρυσι), διατηρώντας νεανικά χαρακτηριστικά στο προφίλ του.

Το υψηλότερο ποσοστό ακροαματικότητας του Kosmos εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 35-44. Στο ίδιο διάστημα απέκτησε ακόμη πιο πιστό ακροατήριο διευρύνοντας τον χρόνο ημερήσιας ακρόασης από τα 109 στα 125 λεπτά. Το δε 4,1% στο οποίο βρίσκεται σήμερα το πολυπολιτισμικών μουσικών ρευμάτων και τάσεων ραδιόφωνο, αποτελεί την υψηλότερη επίδοση του σταθμού από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Αργά αλλά σταθερά «τσιμπάει» ακροατές το Τρίτο πρόγραμμα όμως εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι η αύξηση του χρόνου συνεχούς ακρόασης του ραδιοσταθμού με το κλασικό ρεπερτόριο και της ευρύτερης λόγιας μουσικής. Από τα 104 λεπτά συνεχούς ακρόασης, ο χρόνος παραμονής στον σταθμό διαμορφώθηκε στα 113 λεπτά, ένδειξη ότι ο σταθμός έχει σταθερό ακροατήριο.

Ως προς τα ενημερωτικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ, το ειδησεογραφικό Πρώτο Πρόγραμμα εμφανίζει ανοδικές τάσεις. Με 24ωρο πρόγραμμα παρακολουθεί τις εξελίξεις, μεταδίδει επετειακά ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ και –κυρίως- «βγάζει ειδήσεις» φιλοξενώντας καθημερινά τους πρωταγωνιστές της επικαιρότητας.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία έχει προσθέσει εξάλλου στην οικογένειά της από τον Αύγουστο του ΄21 έναν ακόμα ραδιοφωνικό σταθμό, τον Zeppelin 106,7, ο οποίος εντάσσεται πλέον στις μετρήσεις.

Ο Zeppelin 106,7, επικεντρώνεται σε ευρύ ρεπερτόριο της ποπ και της ροκ μουσικής με ανοιχτό ορίζοντας, δίχως μονομέρειες, εκπέμπει προς το παρόν μόνο στην Αττική, ακούγεται όμως παντού μέσα από το  zeppelin.gr

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές-Βόρεια Εύβοια: Η φωτογραφία με την κυρία Παναγιώτα στις 100 κορυφαίες του Time

«Κομάντα και Δράκοι»: Οι χωριανοί χωρίζονται σε παρατάξεις και ετοιμάζονται για επίθεση

Ελεονώρα Μελέτη: «Έχω δεχθεί παρενόχληση την ώρα της εκπομπής και έριξα μπουνίτσα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:49