search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:48
MENU CLOSE

Eurovision 2022: «Εκτόξευσε» την τηλεθέαση της ΕΡΤ1 ο α’ ημιτελικός με την ελληνική συμμετοχή

11.05.2022 14:16
eurovision2022-new

Ονειρική για τα δεδομένα της κρατικής ΕΡΤ1 ήταν η τηλεθέαση που κατάφερε η απευθείας μετάδοση του α’ ημιτελικού του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στον οποίο εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου με την Αμάντα Γεωργιάδη και το αισθαντικό «Dietogether».

Το κοντέρ της NielsenAudienceMeasurement έφτασε να δείχνει μερίδιο τηλεθέασης πάνω και από το 18% για την ΕΡΤ1 στη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης με την Pala Olimpico.

Από τη συγκριτική παρατήρηση των διαγραμμάτων τηλεθέασης της ΕΡΤ1 για την ίδια μέρα, αλλά με διαφορά μιας εβδομάδας, γίνεται αντιληπτό ότι το μερίδιο του σταθμού στη διάρκεια της απευθείας μετάδοσης της Eurovision ήταν τουλάχιστον δέκα φορές πάνω χθες, βράδυ.

Στο γενικό σύνολο ο α ημιτελικός της Eurovision απέσπασε μερίδιο 13,8% ωστόσο στο αποκαλούμενο δυναμικό κοινό απέσπασε το 17,8% από την πίτα τηλεθέασης της συγκεκριμένης ομάδας τηλεθεατών. «Προσπέρασε» ακόμα και τη σειρά «Η γη της ελιάς», το ριάλιτι «Survivor», τις «Άγριες μέλισσες», το «MasterChef» στο συγκεκριμένο κοινό.

Φαίνεται ότι αυτή η ομάδα είχε και έντονα νεανικά– εναλλακτικά χαρακτηριστικά καθώς είναι σταθμισμένο ότι σε ικανό βαθμό οι σειρές μυθοπλασίας και τα ριάλιτι συγκεντρώνουν προτιμήσεις πιο ώριμων ηλικιακών ομάδων κάτι που «διαβάζεται» στην κατάταξη των προγραμμάτων του prime time στο σύνολο του τηλεοπτικού κοινού.

Από την παρατήρηση των ημερήσιων μεριδίων των καναλιών, φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός σε γενικές γραμμές δεν επηρεάστηκε από το ειδικό τηλεοπτικό γεγονός μείζωνος σημασίας. Όμως οι απώλειες που καταγράφηκαν σε Open (1,1%), Μακεδονία TV (0,5%), Σκάι (0,6%), Alpha (0,3%), ΕΡΤ3 (0,1%) χθές σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας σε συνδυασμό με την αύξηση του μεριδίου της ΕΡΤ1 κατά 2,6% ως ένα βαθμό οφείλονται στον α’ ημιτελικό τραγουδιού της Eurovision.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός – Spoiler: Ένας ακόμα θάνατος βυθίζει στο πένθος την οικογένεια Βρουλάκη

«Σώσε με»: Η τέταρτη παραγωγή μυθοπλασίας για το ΑΝΤ1+, ένα ψυχολογικό αστυνομικό θρίλερ

Netflix: Θέλει να… ρεφάρει με νέο φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο με διαφημίσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:42