search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 09:55
MENU CLOSE

Netflix: Θέλει να… ρεφάρει με νέο φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο με διαφημίσεις

11.05.2022 10:47
netflix-new

Το Netflix αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα νέο φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο, το οποίο θα περιέχει διαφημίσεις μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τους New York Times.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το νέο πακέτο θα κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα από ότι είχε σχεδιαστεί.

Παράλληλα, η συνδρομητική πλατφόρμα σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης μεταξύ των συνδρομητών της περίπου ταυτόχρονα, όπως ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη ένα εσωτερικό μήνυμα προς τους υπαλλήλους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία σημείωσε την πρώτη απώλεια συνδρομητών σε περισσότερο από μια δεκαετία, η οποία σηματοδότησε μεγαλύτερες απώλειες στο μέλλον, μια μεγάλη αλλαγή μετά την «έκρηξη» που κατέγραψε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η βάση των συνδρομητών της συρρικνώθηκε κατά 200.000 παγκοσμίως. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας της πλατφόρμας, ενδέχεται να χάσει άλλους 2 εκατ. συνδρομητές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Επίσης, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 7,78 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 7,93 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ η Netflix ανέφερε καθαρά κέρδη 3,53 δολαρίων/μετοχή, υψηλότερα από τις προβλέψεις για κέρδη 2,89 δολαρίων/μετοχή.

Μεγάλο μερίδιο της πτώσης οφείλεται και στον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού η απόσυρση του Netflix από τη Ρωσία στοίχησε τους 700.000 συνδρομητές της χώρας. Συγχρόνως, η αύξηση τιμών που προηγήθηκε τον Ιανουάριο, είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν άλλοι 600.000 συνδρομητές.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, το Netflix προσέλκυσε 1,1 εκατ. νέους χρήστες, για να φτάσει στον τελικό απολογισμό των -200.000 συνδρομητών. Μετά τις ανακοινώσεις, ακολούθησε «βουτιά» της μετοχής, η οποία έπεσε στα «τάρταρα» (-20%) στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

Τα στοιχεία αυτά ώθησαν το Netflix να σκεφτεί να προσφέρει μια έκδοση της υπηρεσίας σε χαμηλότερη τιμή με διαφημίσεις, επικαλούμενη την επιτυχία παρόμοιων προσφορών από τους ανταγωνιστές Hulu, HBO Max, Paramount+ και Disney+.

Διαβάστε επίσης:

Άγριες Μέλισσες: Η Ελένη φοβάται πως οι υποψίες για τον Ζάχο θα βγουν αληθινές

Την τηλεοπτική επιστροφή του ετοιμάζει ο Χάρης Ρώμας

Τηλεθέαση: Σάρωσε ο «Σασμός» τη Δευτέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 09:55