search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 02:37
MENU CLOSE

Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου – Υποχρεωτική σε αστικά ΜΜΜ, νοσοκομεία και γηροκομεία (Video)

18.05.2022 17:12
plevris654-new

Σε ανακοινώσεις για την άρση της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας από την 1η Ιουνίου προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα και με την σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αίρεται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας ως μέσο αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου.

Αντιθέτως, η  μάσκα παραμένει υποχρεωτική μόνο στις μονάδες υγείας, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ σε τρένα , υπεραστικά κτελ και αεροπλάνα, που διαθέτουν αριθμημένες θέσεις επιβατών καταργείται.

Επίσης, καταργείται η υποχρεωτική χρήση στα εμπορικά καταστήματα, με ισχυρή σύσταση για την χρήση της όπου υπάρχει συνωστισμός.

Όσον αφορά τις δομές εκπαίδευσης, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η επιτροπή θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα για το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί αφού μελετήσει όλα τα δεδομένα.

Ο κ. Πλεύρης έκανε ξεκάθαρο ότι η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο. Όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

Διαβάστε επίσης:

Μάσκα: Υποχρεωτική σε δομές υγείας, σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και μετά την 1η Ιουνίου

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε αντιδήμαρχος για υπόθεση με «φακελάκι» – Καταγγελία φαρμακοποιού «ξετύλιξε» το κουβάρι της απάτης

Κηδεία 14χρονου: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον μαθητή που αυτοκτόνησε (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19