search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:00
MENU CLOSE

Disney+: Διαφημίσεις μεν, φιλικές στον χρήστη δε, στο οικονομικό πακέτο της (Photos/Video)

19.05.2022 10:17
disney new

Σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες- στις 14 Ιουνίου– θα αρχίσει και στην Ελλάδα η παροχή υπηρεσιών streaming περιεχομένου από την συνδρομητική πλατφόρμα ψυχαγωγίας Disney+.

Στο μεταξύ η συνδρομητική Over The Top υπηρεσία θα παρέχει και (οικονομικό) πακέτο συνδρομής που θα περιλαμβάνει την μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων.

Αν και η ναυαρχίδα της χολιγουντιανής φίρμας κάνει άνοιγμα σε διαφημιστές και διαφημιζόμενους αυτό δεν σημαίνει ότι καθένας θα μπορεί να διαφημιστεί σε αυτήν.

Η υπηρεσία streaming, στο μενού της οποίας περιλαμβάνονται ταινίες της Marvel, η σειρά «Star Wars» αλλά και αναρίθμητες παραγωγές για παιδιά που φέρουν την υπογραφή της, στην οικονομική εκδοχή της- μέρος στρατηγικού σχεδιασμού για ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά- θέλει να έχει ένα ισορροπημένο και πολύ προσεγμένο μίγμα περιεχομένου και διαφημίσεων.

Η Disney, σύμφωνα με επενδυτές της αμερικανικής οπτικοακουστικής αγοράς με γνώση  πρόσφατων συζητήσεων μεταξύ της εμβληματικής αμερικανικής φίρμας και διαφημιστικών εταιρειών , για να μην κατακλυστεί από κάθε είδους διαφημίσεις οι οποίες μπορεί να αλλοιώσουν το φιλικό προς την οικογένεια περιβάλλον που έχει διαμορφώσει για το Disney+ είναι πολύ προσεκτική στις κινήσεις της.

Εξαιρεί διαφημίσεις λόγω περιεχομένου

Η πολιτική αυτή της εταιρείας τροφοδότησε πολλές συζητήσεις στο πλαίσιο της ετήσιας συνέλευσης εκπροσώπων της τηλεοπτικής βιομηχανίας που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη για την παρουσίαση των προγραμμάτων τους.

Η Disney διαμήνυσε στις διαφημιστικές ότι στη νέα έκδοση του Disney+ απαγορεύονται οι διαφημίσεις αλκοολούχων ποτών και οι διαφημίσεις πολιτικού περιεχομένου, ευθύς εξαρχής, ανέφεραν οι ίδιες πηγές της αμερικανικής τηλεοπτικής αγοράς που μίλησαν στο Variety.

Επίσης η Disney έκανε σαφές ότι δεν θα δέχεται διαφημίσεις από ανταγωνιστικές υπηρεσίες ή «αντίπαλα» στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ή τηλεοπτικών παραγωγών, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους αντιπάλους της να προσελκύσουν και να αποσπάσουν συνδρομητές της, καθώς μαίνεται ανηλεής πόλεμος στις Χολιγουντιανές υπηρεσίες streaming.

Μεγάλη προσοχή η Disney θα δώσει, όπως τονίζεται, στην προβολή διαφημίσεων παράλληλα με εκπομπές που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και δεν θα προβάλει καθόλου σποτάκια όταν το ατομικό προφίλ του χρήστη ή προσλαμβάνουσες από την εμπειρία θέασης υποδηλώνουν ότι παρακολουθεί ανήλικος.

Πλαφόν στο συνολικό χρόνο των σποτ

Στελέχη της, δεν έλαβαν σχετική έγκριση για να σχολιάσουν, όμως οι ίδιοι επενδυτές εξεπλάγησαν λίγο από το μέγεθος του ελέγχου που ασκεί η εταιρεία για την πιθανή σύνθεση διαφημιστικής λίστας στην συνδρομητική υπηρεσία της και σημείωσαν ότι η τακτική αυτή μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι υπάρχει έλλειμα στο εμπορικό απόθεμα της Disney+ και ότι αυτή με τη σειρά της πιθανόν να αυξήσει την ζήτηση από διαφημιστές που ενδιαφέρονται να λανσάρουν προϊόντα που διαχειρίζονται στη νέα OTT.

Πάντως η Disney φροντίζει να είναι ανταγωνιστική και με άλλους τρόπους. Τα διαφημιστικά μηνύματα θα καλύπτουν κατά μέσο όρο τα τέσσερα λεπτά ανα ώρα ή και λιγότερο στην Disney+.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχει λιγότερες διαφημίσεις ανά ώρα συγκριτικά με την υπηρεσία Peacock του NBCUniversal, η οποία άρχισε τη λειτουργία της με την δέσμευση να μην διακόπτει συνολικά περισσότερο από πέντε λεπτά στην ώρα για σποτάκια, αλλά και από το επίσης ανταγωνιστικό HBOMax της Warner Media/ Discovery, το οποίο προσπάθησε να κρατήσει τον αριθμό διαφημίσεων ανά ώρα στα τέσσερα λεπτά.

Διαβάστε επίσης

Σασμός – Spoiler: Η Κλαίρη επιστρέφει στο χωριό – Πώς αντιδρά ο Παντελής όταν διαπιστώσει ότι είναι τυφλή;

Αλλάζουν οι ημέρες προβολής των σήριαλ «Γη της Ελιάς» και «Σασμός» – Αποχωρήσεις ηθοποιών αλλά και προσθήκες

Νέο στούντιο έπειτα από 35 χρόνια στην ΕΡΤ (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:00