search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:37
MENU CLOSE

Νέο στούντιο έπειτα από 35 χρόνια στην ΕΡΤ (photos)

18.05.2022 15:10
ERT-New

Νέο στούντιο για μεταδόσεις δελτίων, αλλά και εκπομπών, για το Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ θα τεθεί σε λειτουργία τα αμέσως επόμενα 24ωρα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Με σύγχρονες προδιαγραφές, είναι το πρώτο στούντιο που αποκτά η κρατική ραδιοτηλεόραση τα τελευταία 35 χρόνια.

Το νέο στούντιο δημιουργήθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου στον αναμορφωμένο ενιαίο χώρο του τομέα ειδήσεων της ΕΡΤ και δημιουργήθηκε με τις απαραίτητες μελέτες, γνωματεύσεις και άδειες που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω covid19.

Ταυτόχρονα ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση του δημοσιογραφικού τμήματος του Πρώτου προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στον πρώτο όροφο του κτιρίου, από τον τρίτο όπου βρισκόταν μέχρι τώρα, και πλέον η ΕΡΤ θα έχει ένα πλήρως διαμορφωμένο και σύγχρονο newsroom, αναφέρουν στο topontiki.gr κύκλοι της ΕΡΤ.

Με την… μετακόμιση του δημοσιογραφικού τμήματος του Πρώτου και τη λειτουργία του νέου ραδιοφωνικού στούντιο- για τις ανάγκες του ενημερωτικού ραδιοφώνου της ΕΡΑ- ολοκληρώνεται το masterplan αναμόρφωσης και αναδιάρθρωσης του ειδησεογραφικού τομέα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, η υλοποίηση του οποίου άρχισε πριν από περίπου δύο χρόνια.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη εσωτερικές διαβουλεύσεις για το ειδησεογραφικό ΕΡΤNews ώστε να έχει διακριτό χαρακτήρα και πρόγραμμα από τη νέα τηλεοπτική περίοδο.

Ρυθμιστική παράμετρος η οικονομική διάσταση του εγχειρήματος που θα καθορίσει τους σχεδιασμούς του ειδησεογραφικού καναλιού που άρχισε να λειτουργεί κάτω από τις έκτακτες συνθήκες που επέβαλε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ήδη για το ΕΡΤNews έχουν προκηρυχθεί  θέσεις- με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία λήγει σήμερα (18/5)- καταρχάς για έναν σκηνοθέτη, ένα διευθυντή παραγωγής και ένα βοηθό διευθυντή παραγωγής αλλα και θέσεις για δύο δημοσιογράφους- συντάκτες ύλης και δύο δημοσιογράφους-παραγωγούς  με διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 (με δικαίωμα παράτασης των συμβάσεων).

«Η προϋπολογισθείσα συνολική δαπάνη για την προαναφερθείσες συμβάσεις μίσθωσης έργου, για το 2022, κατά ανώτατο ποσό, ανέρχεται σε 58.800,00 €, πλέον εργοδοτικών εισφορών και Φ.Π.Α.», αναφέρει μεταξύ άλλων η προκήρυξη των θέσεων και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τα ειδικά προσόντα που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι, όπως για παράδειγμα τίτλους σπουδών (ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), προϋπηρεσία τουλάχιστον πέντε ετών, γνώσεις ψηφιακών εφαρμογών.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός – Spoiler: Στέλλα και Γεράσιμος μοιράζονται μια νύχτα πάθους

Τηλεθέαση: Eurovision, «Σασμός», «Η γη της Ελιάς» και το top ten της εβδομάδας (9-15/5/22)

Netflix: Πώς μαθαίνει τι αρέσει και τι όχι στους τηλεθεατές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:37