search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 09:28
MENU CLOSE

Τηλεθέαση: Eurovision, «Σασμός», «Η γη της Ελιάς» και το top ten της εβδομάδας (9-15/5/22)

18.05.2022 11:47
Τηλεθέαση: Στην κορυφή οι ειδήσεις και οι ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ το Νοέμβριο - Media

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «εβδομάδα Eurovision» το προηγούμενο επταήμερο, με κάποια δόση υπερβολής ίσως. Οι «κονταρομαχίες» για την τηλεθέαση πάντως δεν είχαν λιγότερη ένταση από ό,τι σε άλλα προηγούμενα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα.

Στο Top 10 της εβδομάδας που μάς πέρασε τις διακεκριμένες θέσεις τηλεθέασης μοιράστηκαν, σχεδόν φίφτι- φίφτι, οι δύο προτάσεις μυθοπλασίας της φετινής σεζόν, «Σασμός» του Alpha και «Η γη της ελιάς» του Mega.

Όμως το τηλεοπτικό γεγονός της εβδομάδας με την μεγαλύτερη συγκέντρωση τηλεθεατών ήταν ο τελικός του διαγωνισμού της Eurovision.

Ήταν ασυναγώνιστη, από πλευρά τηλεθέασης, η μετάδοση του Σαββάτου.

Εκτός του ειδικού τηλεοπτικού γεγονότος που μετέδωσε- παραδοσιακά η ΕΡΤ- οι δραματικές σειρές που «πατούν» στην κρητική βεντέτα και τη μανιάτη χωσιά (με κώδικες τιμής πιο ισχυρούς και τελετουργικό περίπλο συγκριτικά με την κρητική βεντέτα) πρωταγωνίστησαν στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen Audience Measurement. Σχεδόν τις μονοπώλησαν και διαμόρφωσαν συνθήκες δίπολου.

Υπάρχουn-λογικά, πρέπει- φανατικοί που δεν χάνουν επεισόδιο είτε από τη μια είτε από την άλλη σειρά. Ενδεχομένως να υπάρχουν και τηλεθεατές που «μετακινούνται» πότε στη μία πότε στην άλλη ή που τις παρακολουθούν παράλληλα κάνοντας ζάπινγκ μεταξύ Alpha και Mega, καθώς τα επεισόδια τoyς προβάλλονται αντικρυστά. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σταθμιστεί- θα είχε ενδιαφέρον αν υπήρχε δυνατότητα τέτοιων δεδομένων.

Διαβάστε επίσης

Netflix: Πώς μαθαίνει τι αρέσει και τι όχι στους τηλεθεατές

Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη μιλά πρώτη φορά για την 8η θέση της Ελλάδας και τη νίκη της Ουκρανίας (Video)

Τα αθλητικά ραδιόφωνα στο Βελιγράδι για το Final Four

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 09:27