search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:38
MENU CLOSE

Το αντίο της NASA στον Βαγγέλη Παπαθανασίου – «Ad astra Vangelis» (Videos)

20.05.2022 15:40
Vangelis76-new

Η NASA αποχαιρέτησε τον διεθνούς φήμης Έλληνα συνθέτη και πρωτεργάτη του ηλεκτρονικού ήχου με ένα βίντεο αφιερωμένο σε αποστολή εξερεύνησης του Δία.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες αφού έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου «έφυγε», η NASA είπε το δικό της «αντίο», παρουσιάζοντας βίντεο αφιερωμένο σε αποστολή εξερεύνησης του Δία, τη μουσική σύνθεση του οποίου έχει επιμεληθεί ο σπουδαίος δημιουργός.

Η ανάρτηση ξεκινά με το λατινικό «Ad astra Vangelis», και στη συνέχεια αναφέρει: «Ο συνθέτης των ταινιών συνεισέφερε στις εξερευνήσεις της αποστολής Juno στον Δία, γράφοντας μουσική.

Ακολουθήστε το διαστημόπλοιο της NASA Solar System Exploration γύρω από τον Δία, και τον δορυφόρο του Γανυμήδη, με τον ήχο ανεβασμένο».

Να σημειωθεί ότι ο μουσικοσυνθέτης, εκτός από την βράβευσή του με Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς» και τις υπόλοιπες κινηματογραφικές ταινίες για τις οποίες έγραψε μουσική, συνεργάστηκε και με την NASA.

Παρόλο η σύνθεση του έργου «Μυθωδία» έγινε το 1993, ωστόσο η δισκογραφική του Βαγγέλη Παπαθανασίου θέλησε να τη συνδέσει με τη διαστημική αποστολή της NASA «2001: Οδύσσεια στον Άρη» και έτσι η «Μυθωδία» κυκλοφόρησε το 2001.

Για την προσφορά του στο Διάστημα, η Διεθνής Αστρονομική Ένωση τίμησε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου το 1995, δίνοντας το όνομά του στον Αστεροειδή 6354 που βρίσκεται στην κύρια ζώνη αστεροειδών του ηλιακού συστήματος ανάμεσα στον Άρη και τον Δία. Πλέον ονομάζεται 6354 Vangelis.

Διαβάστε επίσης

Γεωργιάδης: Προς επέκταση του fuel pass και τον Ιούνιο

Ρωσία: Κλείνει τη στρόφιγγα φυσικού αερίου στην Φινλανδία – Αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια

Ελασσόνα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 10 μηνών μωρό μία ημέρα πριν τη βάφτισή του και το γάμο των γονιών του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:37