search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:23
MENU CLOSE

Ωθηση στη Wall Street δίνει μια δήλωση του Μπάιντεν για την Κίνα

23.05.2022 18:39
biden-234-new

Ο S&P 500 εκτινάχθηκε τη Δευτέρα καθώς η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει μετά το ανελέητο sell-off στη Wall Street.

Ο δείκτης ενισχύεται 1,4%, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 572 μονάδες ή 1,8%. Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,8%.

Η αγορά φαίνεται πως έχει πάρει τα πάνω της, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι εξετάζει να μειώσει τους δασμούς σε ορισμένα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. «Το σκέφτομαι», είπε ο Μπάιντεν. «Δεν επιβάλαμε κανέναν από αυτούς τους δασμούς. Επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι υπό εξέταση».

Οι εξελίξεις ήρθαν μετά την προς στιγμήν πτώση του S&P 500 την Παρασκευή στην περιοχή της bear market, αν και δεν έκλεισε περισσότερο από 20% χαμηλότερα από το προηγούμενο υψηλό του Ιανουαρίου.

Οι επενδυτές αναζητούν σημάδια για το πού θα σταματήσει η βουτιά, καθώς το ξεπούλημα των μετοχών το 2022 πλησιάζει τον έκτο μήνα. Ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Oppenheimer, John Stoltzfus, σημειώνει ότι οι πωλήσεις δεν είναι ασυνήθιστες σε περιόδους σύσφιξης της οικονομικής πολιτικής.

Ο S&P 500 βρίσκεται περίπου 18% χαμηλότερα από το υψηλό ρεκόρ του, ενώ ο Dow υποχωρεί κατά 14,4%. Ο Nasdaq βρίσκεται ήδη βαθιά στην περιοχή της bear market, σημειώνοντας πτώση 30% από το υψηλό του.

Η περασμένη εβδομάδα έφερε την όγδοη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση του Dow Jones για πρώτη φορά από το 1923, ενώ ο S&P 500 έκλεισε ένα σερί επτά εβδομάδων πτώσης, το χειρότερο από το 2001. Ο Nasdaq κατέγραψε την έβδομη σερί εβδομαδιαία πτώση για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2001. Ο τεχνολογικός δείκτης σημείωσε επίσης την Παρασκευή το χαμηλότερο ενδοημερήσιο ρεκόρ του από τον Νοέμβριο του 2020.

Διαβάστε επίσης:

Πεσκόφ: Οι ένοπλες ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν πρόκειται να δώσουν περισσότερη ασφάλεια στην Ευρώπη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισόβια σε 21χρονο Ρώσο στρατιώτη για τη δολοφονία αμάχου (video)

Παρίσι: Σκότωσε με γροθιά φρουρό της Πρεσβείας του Κατάρ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:23