search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:48
MENU CLOSE

Banksy: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του διάσημου καλλιτέχνη; – Οι φήμες που οδήγησαν σε παραίτηση (photos/videos)

24.05.2022 13:27
banksy_new

Κάποιοι λένε πως επιτέλους αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του διάσημου καλλιτέχνη Banksy. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που τζάμπα υποχρεώθηκε σε παραίτηση ένας δημοτικός σύμβουλος, για τον οποίον κυκλοφόρησε η φήμη ότι είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει τα πιο πολύτιμα και αναγνωρίσιμα γκράφιτι στον κόσμο.

Το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα του Banksy ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή την παραίτηση του Ουίλιαμ Γκάνον, δημοτικού συμβούλου στο Μπάφερλαντ Γουάρντ του Πέμπρουκ Ντοκ της νοτιοδυτικής Ουαλίας.

«Η κατηγορία (ότι εγώ είμαι ο Banksy) υπονομεύει την δυνατότητά μου να εργαστώ στο δημοτικό συμβούλιο», ανακοίνωσε ο Ουίλιαμ Γκάνον και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του που τον εξέλεξαν. «Όπως γνωρίζετε κατ’ επανάληψη διατυπώθηκε η κατηγορία εναντίον μου ότι δεν είμαι αυτός που λέω ότι είμαι, αλλά ότι είμαι ο καλλιτέχνης Banksy. Αυτή η κατηγορία υπονομεύει την δυνατότητά μου να κάνω δουλειά ως δημοτικός σύμβουλος», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ουίλιαμ Γκάνον, «γι’ αυτό αποφάσισα να παραιτηθώ».

Ο Ουίλιαμ Γκάνον δήλωσε στην Sun ότι οι συγκρίσεις με τον Banksy άρχισαν τον περασμένο Ιούνιο, παρότι ο ίδιος έλεγε «δεν είμαι ο Banksy, το δηλώνω κατηγορηματικά».

Γιατί ταυτίζουν τον δημοτικό σύμβουλο με τον καλλιτέχνη Banksy

Ο πρώην -πλέον- δημοτικός σύμβουλος υποστηρίζει ότι οι συγκρίσεις με τον Banksy πυροδοτήθηκαν από το γεγονός ότι ο ίδιος είναι καλλιτέχνης δρόμου και έχει κάνει δουλειές σε διάφορα σημεία όπου έχει δημιουργήσει δικά του έργα και ο Banksy.

Οι πιο παρατηρητικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει  σύμπτωση μόνον ως προς τους χώρους όπου δημιουργήθηκαν γκράφιτι από τον Γκάνον και τον Banksy, αλλά και χρονική σύμπτωση.

«Ωστόσο αυτό δεν με κάνει να είμαι ο Banksy. Υπάρχουν χιλιάδες σαν κι εμάς εκεί έξω», δήλωσε στην Sun ο Ουίλιαμ Γκάνον, αναφερόμενος στους καλλιτέχνες δρόμου.

Ο Γκάνον απέδωσε σε πολιτικούς αντιπάλους του τις φήμες ότι είναι ο Banksy, τις οποίες χαρακτήρισε «γελοίες».

Παραμένει το μυστήριο με την ταυτότητα του Banksy

Έτσι αν δεχτούμε τις διαβεβαιώσεις του Γκάνον παραμένει μυστήριο η ταυτότητα του Banksy, για τον οποίον γνωρίζουμε μόνον ότι έχει ως έδρα την Αγγλία, αλλά είναι διάσημος σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του είναι «Το κορίτσι με το μπαλόνι» και το «Ένα έθνος κάτω από παρακολούθηση».

Ο Banksy έχει αναπτύξει δράση ως πολιτικός ακτιβιστής από την δεκαετία του 1990 και έγινε γνωστός για το ιδιαίτερο σχεδιαστικό στυλ του, την διεισδυτικότητά του και το μαύρο χιούμορ. Τα έργα του είναι πολιτικά και κοινωνικά σχόλια και εμφανίζονται σε δρόμους, τοίχους και γέφυρες σε όλο τον κόσμο.

Πολλά από τα έργα του αποσπώνται και πωλούνται σε εξαιρετικά υψηλές τιμές. Ο ίδιος πουλάει ένα μικρό μέρος του έργου του, κάτω από συνθήκες μυστικότητας, μέσω ενός γραφείου που δημιούργησε με την επωνυμία «Pest Control».

Ο Banksy θεωρείται «παιδί» της underground σκηνής του Μπρίστολ, όπου αναπτύχθηκαν συνεργασίες ανάμεσα σε καλλιτέχνες και μουσικούς. Ο ίδιος θεωρεί ως μέντορά του τον 3D, έναν σημαντικό καλλιτέχνη των γκράφιτι και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Massive Attack.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Άντριου: Ο άσωτος υιός του Μπάκιγχαμ ζητά εξιλέωση (videos)

Αμμοθύελλα έπληξε Ιράκ, Κουβέιτ, Σ. Αραβία – Αεροδρόμια έκλεισαν, χιλιάδες άνθρωποι στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα (Video)

Ανησυχητική κλιμάκωση από τις ΗΠΑ – Παίζουν συγχρόνως σε δύο σκακιέρες (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48