search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:25
MENU CLOSE

Πρίγκιπας Άντριου: Ο άσωτος υιός του Μπάκιγχαμ ζητά εξιλέωση (videos)

24.05.2022 12:11
prince_andrew_new

Να διορθώσει τα αδιόρθωτα προσπαθεί ο πρίγκιπας Άντριου στη Βρετανία, αλλά έχει γίνει πονοκέφαλος για την βασίλισσα Ελισάβετ, που τον έχει κάθε μέρα στα πόδια της. Η βασίλισσα γιορτάζει τα 70 χρόνια στον θρόνο, αλλά το αγκάθι που λέγεται Άντριου δεν την αφήνει να… αγιάσει.

Στόχος του πρίγκιπα Άντριου είναι «να επιστρέψει στον δημόσιο βίο», όπως γράφει η Daily Mail και γι’ αυτό πηγαίνει καθημερινά στο παλάτι για να εξασφαλίσει την συγχώρεση της μητέρας για το ντροπιαστικό σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη.

Ο Δούκας του Γιορκ την βλέπει κάθε μέρα στο Κάστρο του Ουίνδσορ και είναι τόσο τακτικός στις επισκέψεις που οι άνθρωποι της βασίλισσας κοιτάζουν τα ρολόγια πριν από το γεύμα, ξέροντας ακριβώς την ώρα που θα εμφανιστεί ο πρίγκιπας Άντριου, γράφει χαρακτηριστικά η Sun.

Πηγή του παλατιού δήλωσε στη Mirror ότι «ο Άντριου κάνει ό, τι μπορεί για να ξεπλύνει την τροπή που προκάλεσε στην οικογένειά του με την εμπλοκή σε ένα τέτοιο σκάνδαλο».

«Θέλει να πείσει την βασίλισσα και γι αυτό προσπαθεί να την βλέπει όσο πιο συχνά γίνεται. Η υπόλοιπη οικογένεια, εκτός από την μεγαλειοτάτη, είναι ενωμένη και πιστεύει πως πρέπει να μείνει εκτός προβολής και να σιωπήσει επειδή προκάλεσε τέτοια αναστάτωση στην οικογένεια», ανέφερε η ίδια πηγή στην Mirror.

Ο άσωτος υιός και η μητρική συγχώρεση

Αλλά επειδή η βασίλισσα είναι και μητέρα, δεν μπορεί να διώξει τον άσωτο υιό.

Μια άλλη πηγή του παλατιού ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Άντριου θέλει να δείξει στη βασιλική οικογένεια ότι «εξακολουθεί να είναι κάπως χρήσιμος» στη μητέρα του. «Παρόλο που έχει πληγωθεί επειδή έμεινε στην άκρη από τις εκδηλώσεις για το Ιωβηλαίο της βασίλισσας, προσπαθεί να δείξει ότι κάνει ό, τι του λέει η μαμά του και να δείξει στην οικογένεια ότι εξακολουθεί να είναι κάπως χρήσιμος» είπε η ίδια πηγή στην Mirror.

Οι επισκέψεις του πρίγκιπα Άντριου έχουν πυκνώσει τον τελευταίο μήνα, ιδιαίτερα αφότου ο πρίγκιπας Χάρι έγινε δεκτός από την βασίλισσα.

Ωστόσο ο πρίγκιπας Άντριου δείχνει «βαθύτατα πληγωμένος» από τα σχόλια του Δούκα του Σάσεξ, ότι κοντά στην βασίλισσα πρέπει να βρίσκονται «οι σωστοί άνθρωποι».

Αλλά η βασίλισσα «στο  κάτω-κάτω είναι η μητέρα του», σχολίασε ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα παρασκήνια του παλατιού.

Τον Απρίλιο ο πρίγκιπας Άντριου εμφανίστηκε δίπλα στην μητέρα του στο μνημόσυνο για τον πρίγκιπα Φίλιππο και επιβιβάστηκε μαζί της στο βασιλικό αυτοκίνητο μέχρι το Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Το σκάνδαλο που οδήγησε στην πτώση του πρίγκιπα

Ο Άντριου βρέθηκε στο περιθώριο όταν του έκανε μήνυση η Βιρτζίνια Τζιούφρι, θύμα του Τζέφρι Επστάιν. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2014, όταν υποβλήθηκε η μήνυση στη Φλόριντα. Σύμφωνα με αυτή ο πρίγκιπας Άντριου ήταν ένας από τους πολλούς επιφανείς που συμμετείχαν σε σεξουαλικές δραστηριότητες με την Βιρτζίνια Τζιούφρι, που τότε ήταν ανήλικη (17 χρόνων) και την εκμεταλλευόταν ο Έπστάιν.

Ο πρίγκιπας Άντριου τον Νοέμβριο του 2019 ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον δημόσιο βίο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε συνέντευξή του στο BBC, με την οποία επιχείρησε να διαψεύσει τις καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικής και τις διασυνδέσεις του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα και αυτόχειρα στην φυλακή, Τζέφρι Επστάιν. Η συνέντευξη αυτή δεν έπεισε και από τον Ιανουάριο ο 62χρονος πρίγκιπας δεν έχει πλέον κανένα αξίωμα.

Ο πρίγκιπας αρνήθηκε ότι έκανε κάτι κακό, αλλά φρόντισε να κλείσει εξωδικαστικά η υπόθεση με την μήνυση της Βιρτζίνια Τζιούφρι, με αποζημίωση 12 εκατομμυρίων  λιρών. Το ποσό του εξωδικαστικού συμβιβασμού λέγεται πως το έδωσε ο πρίγκιπας Κάρολος , αδελφός του Άντριου για να σκεπαστεί η υπόθεση με την σιωπή της γυναίκας. Στο Μπάκιγχαμ κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Κάρολος έδωσε τα χρήματα εξασφαλίζοντας την διαβεβαίωση του αδελφού του ότι θα του επιστρέψει το ποσό πουλώντας ένα πολυτελές σαλέ που διαθέτει στην Ελβετία.

Πάντως η βασίλισσα του αφαίρεσε τους τίτλους και τις τιμές που είχε και γι’ αυτό δεν θα βρεθεί δίπλα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο Μπάκιγχαμ, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για το Ιωβηλαίο.

Εντούτοις η υπόθεση της Βιρτζίνια Τζιούφρι είναι αγκάθι στο παλάτι και κόστισε αρκετά.

Διαβάστε επίσης:

Αμμοθύελλα έπληξε Ιράκ, Κουβέιτ, Σ. Αραβία – Αεροδρόμια έκλεισαν, χιλιάδες άνθρωποι στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα (Video)

Ανησυχητική κλιμάκωση από τις ΗΠΑ – Παίζουν συγχρόνως σε δύο σκακιέρες (Photos/Video)

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Ανθοκομική Έκθεση του Τσέλσι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:25