search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:44
MENU CLOSE

Πρίγκιπας Άντριου: Συμφωνία για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό

15.02.2022 19:23
andrew-new

Ο πρίγκιπας Άντριου συμφώνησε να διευθετήσει μια αγωγή από τη Virginia Giuffre για σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με επιστολή που κατατέθηκε την Τρίτη από τον δικηγόρο της David Boies.

Το ποσό του διακανονισμού δεν αποκαλύπτεται και η επιστολή προς το δικαστήριο αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Άντριου «προτίθεται να κάνει μια σημαντική δωρεά στη φιλανθρωπική οργάνωση της κυρίας Giuffre για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θυμάτων».

«Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε ποτέ την πρόθεση να κακολογήσει τον χαρακτήρα της κας Giuffre και αποδέχεται ότι υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως θύμα άδικων δημόσιων επιθέσεων», αναφέρει η επιστολή.

«Είναι γνωστό ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν διακινούσε αμέτρητα νεαρά κορίτσια για πολλά χρόνια. Ο Πρίγκιπας Άντριου λυπάται για τη σχέση του με τον Έπσταϊν και επαινεί τη γενναιότητα της κας Giuffre και άλλων επιζώντων να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και τους άλλους.»

Η Giuffre είχε ισχυριστεί ότι ο Έπσταϊν την προώθησε στον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, την εκμεταλλεύτηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν κάτω των 18 ετών.

Ο πρίγκιπας Άντριου είχε επανειλημμένα αρνηθεί τον εν λόγω ισχυρισμό και είχε επιτεθεί στην καταγγέλλουσα αμφισβητώντας την αξιοπιστία και τα κίνητρά της.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρίγκιπας Άντριου συμφώνησε να καταθέσει τον Μάρτιο για αυτή την υπόθεση. Αυτό έγινε αφού ένας ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε τα επιχειρήματά του ώστε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Ο Giuffre και ο Έπσταϊν διευθέτησαν μια πολιτική αγωγή έναντι 500.000 δολαρίων το 2009, κάτι που αποτελούσε τη νομική βάση του πρίγκιπα Άντριου για την αρχειοθέτηση της υπόθεσής του.

Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε στο Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο του Μανχάταν το 2019. Είχε οριστεί να δικαστεί για φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα.

Διαβάστε επίσης:

Επικό τρολάρισμα στον Τζόκοβιτς από την Ryanair

«Λουκέτο» μετά από 1.229 χρόνια στην παλιότερη παμπ της Βρετανίας!

Ουκρανία: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τη Δύση – «Είπαν τι ώρα θα ξεκινήσει ο πόλεμος;»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:42