search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:41
MENU CLOSE

Ουκρανία: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τη Δύση – «Είπαν τι ώρα θα ξεκινήσει ο πόλεμος;»

15.02.2022 14:45
PUTIN152

Με ειρωνεία σχολίασε τις αναφορές για εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η απάντηση του προέδρου Πούτιν, όταν πληροφορήθηκε σχετικά με τις ημερομηνίες που αναφέρονταν από τη Δύση ως πιθανές για την «επικείμενη» εισβολή, ήταν ειρωνική.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπροσώπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Πούτιν «τρόλαρε» ρωτώντας αν οι δυτικοί είπαν τι… ώρα θα ξεκινήσει η εισβολή!

«Αστειεύεται κάποιες φορές, ζητώντας μας να ελέγξουμε εάν αναφέρουν την ακριβή ώρα που θα ξεκινήσει ο πόλεμος» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα που είχε αναπτύξει στα σύνορα με την Ουκρανία για ασκήσεις, αποσύρονται στις βάσεις τους,

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η Μόσχα υποστηρίζει ότι είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής πως οι ρωσικές δυνάμεις θα αποσύρονταν σταδιακά από τις θέσεις τους, όταν θα ολοκληρώνονταν οι ασκήσεις.

«Δυτική υστερία»

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την έναρξη μιας αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων που στάθμευαν κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, κάνοντας λόγο για μια «συνήθη διαδικασία» και καταγγέλλοντας τη δυτική «υστερία» περί μιας υποτιθέμενης επικείμενης εισβολής.

«Ανέκαθεν λέγαμε πως μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων, (…) τα στρατεύματα θα επέστρεφαν στις βάσεις τους. Αυτό είναι που συμβαίνει εδώ, είναι η συνήθης διαδικασία», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα θα οργανώσει στο μέλλον και άλλες «ασκήσεις σε όλη τη Ρωσία» διότι «είναι δικαίωμά μας να οργανώνουμε γυμνάσια στο έδαφός μας, παντού όπου το θεωρούμε πρόσφορο».

Είχαν προηγηθεί η δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα, εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ που έκανε λόγο για ταπείνωση της δυτικής προπαγάνδας. «Η 15η Φεβρουαρίου 2022 θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που απέτυχε η δυτική πολεμική προπαγάνδα. Ταπεινώθηκε και καταστράφηκε χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα», σχολίασε η Μαρία Ζαχάροβα μέσω Τelegram.

Διαβάστε επίσης:

Τι (και γιατί) γίνεται στην Ουκρανία

Ουκρανία: Η Ρωσία αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα

«Λουκέτο» μετά από 1.229 χρόνια στην παλιότερη παμπ της Βρετανίας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:39