search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:19
MENU CLOSE

Οργή Ζαχάροβα για την «αντιρωσική στάση» της Ελλάδας – Δεν φέρουμε ευθύνη για την όξυνση στις σχέσεις μας απαντά η Αθήνα

25.05.2022 19:53
zakharova-23-new

Για προσπάθειες της Ελλάδας να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση, έκανε λόγο την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον. Για περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις Αθήνας και Μόσχας κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών», είπε η Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το TASS, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του στο αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά και για τα πολεμοφόδια με τα οποία εξοπλίζει το Κίεβο η ελληνική κυβέρνηση.

«Απίστευτο να συγκρίνει τους ήρωες του Μεσολογγίου με τους Ναζί του Αζόφ»

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία πριν από 200 χρόνια αποδείχθηκε ότι ισοδυναμεί με τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια», είπε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου. «Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με τους Ναζί του τάγματος Αζόφ», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στο Κογκρέσο είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο».

Αυτή είναι «μια ακόμη προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς», εξήγησε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα ανέφερε για μία ακόμη φορά ότι όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν «αποκλειστεί από τον χώρο ενημέρωσης της Ελλάδας» γι’ αυτό και δεν μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική εικόνα. Τα σχόλια της Ελλάδας είναι επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

«Καμία ευθύνη της Ελλάδας για την όξυνση στις σχέσεις»

Στις σκληρές δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, απάντησαν διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας πως αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη.

«Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: Απίστευτο να συγκρίνει τους ήρωες του Μεσολογγίου με τους Ναζί του Αζόφ

Αύξηση σε συντάξεις και κατώτατο μισθό ανακοίνωσε ο Πούτιν

Έλεγχος όπλων στις ΗΠΑ: Σκέψεις, προσευχές και μικρή πολιτική βούληση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:19