search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:49
MENU CLOSE

ΑΠΘ: Ο φοιτητής που τραυματίστηκε κινδυνεύει να χάσει την ακοή του, λένε οι γιατροί (Videos)

26.05.2022 15:31
Untitled design

Ο φοιτητής που τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου -λάμψης των ΜΑΤ στο ΑΠΘ κινδυνεύει να χάσει την ακοή του σύμφωνα με τους γιατρούς του Ιπποκρατείου, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί διέγνωσαν απώλεια της ακοής του, ωστόσο είναι νωρίς ακόμη να διαπιστωθεί εάν η βλάβη είναι προσωρινή ή αν έχει μόνιμα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, στον φοιτητή τοποθετήθηκαν ράμματα στο κεφάλι κι έχει σπασμένα δόντια.

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και ρίψη βομβών κρότου – λάμψης, μια από τις οποίες έπεσε μπροστά από τον φοιτητή, σε ευθεία βολή του αστυνομικού, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το thes.gr, υπήρξε τραυματισμός και δεύτερου φοιτητή. Ευτυχώς όμως δεν ήταν κάτι σοβαρό και δεν χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Η Διεύθυνση Ασφάλειας διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό».

Οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το κτίριο της πρυτανείας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία αστυνομικών μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Φώναξαν συνθήματα και ξεκίνησαν πορεία με κατάληξη τη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου εκτελούνται εργασίες διαμόρφωσης βιβλιοθήκης στο «Στέκι του Βιολογικού», το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια.

Οι εργασίες διαμόρφωσης βιβλιοθήκης, λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, εκτελούνται με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει νεκρό στα πανεπιστήμια;

Για το θέμα πήρε θέση και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατήγγειλε τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει νεκρό στα πανεπιστήμια;», ανέφερε σε ανάρτησή του και πρόσθεσε: «Μπροστά στα αδιέξοδα της η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το μόνο που ξέρει να κάνει κάθε αυταρχική νεοφιλελεύθερη πολιτική δύναμη. Αυξάνει την ένταση της καταστολής».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Έχοντας ζηλέψει την Τουρκία του Ερντογάν με την μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης στα πανεπιστήμια κάνει ότι μπορεί για να πυροδοτήσει την ένταση. Ακυρώνει έτι ουσιαστικά κάθε έννοια ασφάλειας για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και συνολικά για την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σήμερα σε άλλη μια βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης – με ευθεία βολή – άλλος ένας φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο φέροντας αιμάτωμα στο στόμα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και σε οπτικοακουστικό ντοκουμέντο στα social media.

Η κυβέρνηση των ιδιωτικών κολεγίων, η κυβέρνηση της μαύρης και απλήρωτης εργασίας για την νεολαία, η κυβέρνηση του αυταρχισμού είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της κοινωνίας.

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή!»

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνη: Καθηγητής Ωδείου καταδικάστηκε για ασέλγεια σε 10χρονο μαθητή – Απαγορεύεται να τον πλησιάσει σε απόσταση 100 μέτρων

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Αυτά είναι τα δύο σενάρια για νέα μέτρα από Σεπτέμβριο (video)

Βρέφος πνίγηκε με το γάλα του και πέθανε μέσα στο Παίδων – Μήνυση από τους γονείς (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:48