search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 03:50
MENU CLOSE

ΑΠΘ: Φοιτητής τραυματίστηκε σε νέα επεισόδια με τα ΜΑΤ (photos/videos)

26.05.2022 13:29
apth4_new

Νέα ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όταν τα ΜΑΤ συγκρούστηκαν με ομάδα φοιτητών που διαδήλωνε κατά της αστυνομικής παρουσίας στο Πανεπιστήμιο.

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και ρίψη βομβών κρότου – λάμψης, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας φοιτητής. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το thes.gr, υπήρξε τραυματισμός και δεύτερου φοιτητή. Ευτυχώς όμως δεν ήταν κάτι σοβαρό και δεν χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

credit: thes.gr

Οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το κτίριο της πρυτανείας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία αστυνομικών μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Φώναξαν συνθήματα και ξεκίνησαν πορεία με κατάληξη τη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου εκτελούνται εργασίες διαμόρφωσης βιβλιοθήκης στο «Στέκι του Βιολογικού», το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια.

Οι εργασίες διαμόρφωσης βιβλιοθήκης, λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, εκτελούνται με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Αυτά είναι τα δύο σενάρια για νέα μέτρα από Σεπτέμβριο (video)

Βρέφος πνίγηκε με το γάλα του και πέθανε μέσα στο Παίδων – Μήνυση από τους γονείς (video)

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του ο μικρός Ράινερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15