search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:16
MENU CLOSE

Απίστευτη ιστορία: Έγραψε το βιβλίο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγο σας» και μετά σκότωσε τον  άντρα της (video)

26.05.2022 09:28
NancyCramptonBrophy2

Στον κόσμο της  λογοτεχνίας η συμβουλή των εκδοτών προς τους συγγραφείς είναι «γράψτε αυτά που ξέρετε». Μία συγγραφέας στο Όρεγκον, η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι, ίσως πήρε αυτή την συμβουλή πολύ στα σοβαρά και έγραψε ένα δοκίμιο με τίτλο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας».

Ο  σύζυγος  της Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι βρέθηκε νεκρός- είχε πυροβοληθεί στο στήθος. Η έρευνα της αστυνομίας οδήγησε στην σύζυγο και συγγραφέα, η οποία συνελήφθη και προφυλακίστηκε ως ύποπτη τον Σεπτέμβριο του 2018 και τελικά καταδικάστηκε στο  Όρεγκον  των ΗΠΑ για  την δολοφονία του άντρα της!

Η ετυμηγορία των ενόρκων

Οι ένορκοι στο δικαστήριο του Πόρτλαντ – επτά γυναίκες και πέντε άνδρες – έκριναν ότι η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι, 71 ετών είναι ένοχη για την δολοφονία του συζύγου της, Ντάνιελ Μπρόφι,  πριν από τέσσερα χρόνια. Η γυναίκα άκουσε την ετυμηγορία των ενόρκων ανέκφραστη μέσα στο δικαστήριο της κομητείας Μάλτνομα. Οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση.

Το σκηνικό του φόνου

Ο Ντάνιελ Μπρόφι, 63 χρόνων,  δολοφονήθηκε στις 2 Ιουνίου του 2018 στην δουλειά του, στο Ινστιτούτο Μαγειρικής του Όρεγκον,  που βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό Πόρτλαντ.

Η αστυνομία που απέκλεισε τον χώρο της δολοφονίας έψαξε εξονυχιστικά αλλά το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στον φόνο δεν βρέθηκε. Πάντως ήταν εύκολο να εξακριβωθεί ο τύπος του όπλου.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η σύζυγος του θύματος είχε στην κατοχή της ακριβώς το ίδιο όπλο που έπαιρνε τις σφαίρες που έκοψαν το νήμα της ζωής του Ντάνιελ Μπρόφι. Επιπλέον από κάμερες ασφαλείας διαπιστώθηκε ότι η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι την μέρα του φόνου είχε οδηγήσει μέχρι τον χώρο εργασίας του συζύγου της και έφυγε από εκεί λίγο αφότου έγινε η δολοφονία.

Τα στοιχεία ήταν συντριπτικά σε βάρος της Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι, παρότι δεν είχε βρεθεί το όπλο. Τι μπορεί να είχε γίνει; Η εισαγγελική αρχή υποστήριξε ότι το όπλο διαλύθηκε από την δράστη και πετάχτηκε στα σκουπίδια, κάτι που είχε περιγράψει σε ένα βιβλίο της.

Όμως το κίνητρο; Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αρχών η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι είχε λόγο να δολοφονήσει τον σύζυγό της, καθώς θα έπαιρνε ένα καλό ποσό από την ασφάλεια ζωής και μάλιστα σε μία περίοδο που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Έτσι ο φάκελος της δολοφονίας του Ντάνιελ Μπρόφι έφτασε στο δικαστήριο, με κατηγορούμενη την σύζυγο του θύματος.

Τι υποστήριξε η συγγραφέας

Η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι υποστήριξε στη διάρκεια της δίκης ότι δεν είχε λόγο να δολοφονήσει τον σύζυγό της, αφού τα προβλήματα ρευστότητας είχαν αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό από την σύνταξη του θύματος.

Ενώ για την παρουσία της έξω από τον  χώρο εργασίας του συζύγου της είπε πως επρόκειτο για σύμπτωση και βρισκόταν εκεί για να καταγράψει κάποιες εικόνες που θα  ήταν χρήσιμες για το συγγραφικό της έργο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ισχυρίστηκαν ότι ο Μπρόφι δολοφονήθηκε από κάποιον άγνωστο που πήρε στο Ινστιτούτο Μαγειρικής με σκοπό την  ληστεία.

Η συγγραφέας Κράμπτον Μπρόφι, ειδικευμένη στα αισθηματικά μυθιστορήματα, στο έργο της «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» αναφέρεται σε διάφορους  τρόπους με τους οποίους μια γυναίκα θα μπορούσε να σκοτώσει τον άνδρα της χωρίς να αφήσει ίχνη, ώστε να μπορεί να διαφύγει από την αστυνομική έρευνα.

Το δικαστήριο απέσυρε το συγκεκριμένο βιβλίο από την δικογραφία σε βάρος της Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι, με το επιχείρημα ότι είχε δημοσιευτεί το 2011.

Εντούτοις στη διάρκεια των αγορεύσεων των συνηγόρων υπήρξαν αρκετές αναφορές στο περιεχόμενο του βιβλίου.

Διαβάστε επίσης:

Μεσαίωνας στην Οκλαχόμα: Νόμος απαγορεύει την άμβλωση από τη σύλληψη

Πούτιν: Οι αναρτήσεις της κόρης του «δείχνουν» πώς σκέφτεται ο Ρώσος πρόεδρος (Photos)

Μακελειό στο Τέξας: Μίλησε η μητέρα του δράστη – «Ο γιος μου δεν ήταν βίαιος, είχαμε καλή σχέση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:15