search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:44
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Συνεχίστηκαν τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ – Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός (Videos)

27.05.2022 00:03
apth_new

Εκτονώθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μετά τη λήξη της μαζικής πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομικών στα Πανεπιστήμια.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι έγιναν εννέα προσαγωγές, από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Νωρίτερα ομάδες κουκουλοφόρων κινήθηκαν προς την Εγνατία οδό και τα γύρω στενά της πλατείας Καμάρας, όπου ακολούθησαν νέες ρίψεις μολότοφ και πετρών προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν εκ νέου με βομβίδες κρότου λάμψης και χημικών. Στο σημείο βρίσκονται και πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν φωτιές που προκλήθηκαν σε κάδους απορριμμάτων.

Φοιτητές παγιδεύτηκαν στη Bιβλιοθήκη

Όπως περιγράφει στη Voria.gr φοιτητής στο ΑΠΘ, οι στιγμές που επικράτησαν ήταν χαοτικές, με πολλούς φοιτητές να κλαίνε εξαιτίας των χημικών και περισσότεροι από 200 να μένουν παγιδευμένοι εντός της Βιβλιοθήκης.

Ο φοιτητής επισήμανε πως δεν υπήρξε ενημέρωση ώστε να απομακρυνθούν άμεσα από τη Βιβλιοθήκη και να μη βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα έγινε τόσο αποπνικτική που οι φοιτητές μπήκαν κατευθείαν μέσα στη Βιβλιοθήκη για να γλυτώσουν από τους καπνούς και έκλεισαν τα παράθυρα.

Πολλοί από αυτούς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον φύλακα της Βιβλιοθήκης.

Λίγο μετά τις 22:00, η ατμόσφαιρα καθάρισε και οι φοιτητές κατάφεραν να αποχωρήσουν.

Διαβάστε επίσης

Κλιμάκωση Ερντογάν σε όλα τα μέτωπα: Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου – Ξεκινά επιχειρήσεις στη Συρία

Roland Garros: Νίκη θρίλερ για τον Τσιτσιπά – Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο

Πέθανε ο Άντι Φλέτσερ των Depeche Mode – Ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:44