search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:42
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Πεδίο μάχης το ΑΠΘ – Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας (Videos/ Photos)

26.05.2022 21:50
thessaloniki- epeisodia987-new

Νέα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αμέσως μετά την πορεία των φοιτητικών συλλόγων που ολοκληρώθηκε νωρίτερα στην Καμάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, ομάδα που αποσπάστηκε από την πορεία, κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του Αριστοτελείου και συγκεκριμένα έξω από το Τμήμα της Δασολογίας.

Όταν τα άτομα εισήλθαν άρχισαν να πετούν βεγγαλικά και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στην προσπάθειά τους να τους απωθήσουν έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο φτάνει και ο Αίαντας, το ειδικό όχημα της Αστυνομίας που εκτοξεύει νερό, ενώ οι άγνωστοι που έχουν εισέλθει στον χώρο του Πανεπιστημίου πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το Αριστοτέλειο θυμίζει καζάνι που βράζει το τελευταίο διάστημα μετά την απόφαση να κατασκευαστεί βιβλιοθήκη στο κτίριο της Σχολής Βιολογίας, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις, κυρίως για την αστυνομική παρουσία μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Πέμπτης φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά από χειροβομβίδα κρότου λάμψης που εκτοξεύθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Μενίδι: Μαχαίρωσαν ιδιοκτήτρια καταστήματος – Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τους δράστες

EΣΔΟΓΕ: Έντονη διαμαρτυρία για το γερμανικό πρόγραμμα «Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα»

Υπουργείο Παιδείας: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο νομοσχέδιο στα ΑΕΙ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:38