search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:21
MENU CLOSE

Περσικός Κόλπος: Διπλωματικός πυρετός για την τύχη των Ελλήνων ναυτικών

29.05.2022 11:24
Ship_new

Διπλωματικός πυρετός έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα για την τύχη των ναυτικών που βρίσκονται στα δύο τάνκερ, που τελούν υπό κατάληψη στον κόλπο του Ιράν.

Μετά και την ανακοίνωση του Σαββάτου από το Ιράν ότι οι Έλληνες ναυτικοί από τα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια που κατελήφθησαν από τους Φρουρούς της Επανάστασης, είναι καλά στην υγεία τους και δεν τελούν υπό κράτηση, η ελληνική διπλωματία βρίσκεται σε εγρήγορση.  

«Το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ δεν έχει συλληφθεί και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους και προστατεύονται και τους παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες ενώ βρίσκονται επί των πλοίων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», σημείωσε ο κρατικός Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών έγραψε το Σάββατο στο twitter πως «Οι παμπάλαιοι δεσμοί μας με την Ελλάδα και το λαό της θεμελιώνονταν πάντοτε στον αμοιβαίο σεβασμό».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ η επικοινωνία του Υπουργείου Ναυτιλίας με τους ναυτικούς των δύο δεξαμενόπλοιων έχει αποκατασταθεί και οι εννέα Έλληνες και ο ένας Κύπριος ναυτικοί, οι οποίοι βρίσκονται στη γέφυρα και στις καμπίνες τους έχουν επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους και είναι καλά στην υγεία τους. Πάντως, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση απελευθέρωσης των ναυτικών.

Πατέρας ναυτικού: «Όλα θα πάνε καλά»

Πάντως, αισιόδοξος δήλωσε σε συνέντευξή του, ο πατέρας του Μανόλη Δεδεάκη, του 28χρονου ναυτικού που βρίσκεται σε ένα από τα ελληνόκτητα τάνκερ του Περσικού Κόλπου.

«Είναι ευδιάθετος. Όπως μας είπε στην αρχή όλα τα μέλη του πληρώματος, ταρακουνήθηκαν λίγο. Ήταν σε αμηχανία, αλλά μετά ηρέμησαν. Οι Ιρανοί τους συμπεριφέρονται πάρα πολύ καλά, και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω μιλήσει και με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, από τον οποίο πήραμε επίσης θετικές επιβεβαιώσεις. Θέλω να πιστεύω πως το όλο ζήτημα θα έχει σύντομα αίσιο τέλος», δήλωσε ο πατέρας, πρώην ναυτικός κι ο ίδιος, στο Neakriti.gr.

«Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι, είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του 28χρονου».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις μόνο «αν η Ρωσία εγκαταλείψει την υποκρισία» – Το μήνυμα συμβούλου του Ζελένσκι

Βραζιλία: Φονικές βροχοπτώσεις με 37 νεκρούς – 5.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους (Videos)

Περσικός Κόλπος:  «Μην μας κάνετε κακό» – Ο συγκλονιστικός διάλογος των Ελλήνων ναυτικών με τους Ιρανούς κομάντος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:21