search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 21:54
MENU CLOSE

Τσελίκ: «Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε, αλλά δεν μπορείτε να μας απειλείτε μέσω άλλων χωρών» διαμηνύει στον Κυριάκο Μητσοτάκη

30.05.2022 21:05
celik76-new

Σε μια σειρά από ερωτήσεις απάντησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία Ομέρ Τσελίκ και αναφέρθηκε σε μείζονα ζητήματα για τη χώρα του, όπως είναι οι εκλογές, το αίτημα Φινλανδίας-Σουηδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ καθώς και στα ελληνοτουρκικά.

Σε σχέση με την Ελλάδα, είπε: «Η καταγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Τουρκία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής και στον ελληνικό Τύπο. Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε. Ωστόσο, δεν μπορείτε να μας απειλήσετε μέσω άλλων χωρών».

Σχετικά με την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών, δήλωσε: «Φυσικά, υποστηρίζουμε την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ. Ομοίως, η σημασία της Συμμαχίας φάνηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, εάν πρόκειται να εισαχθεί μια νέα έννοια, θα πρέπει να έχει αρχές. Η Συμμαχία πρέπει να ενισχυθεί στο πλαίσιο της τρομοκρατίας, των διμερών σχέσεων και των αρχών ασφαλείας. Θα πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη στη Συμμαχία για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Και αυτή η νέα ιδέα θα συζητηθεί στη Μαδρίτη».

Το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις κατηγορίες των Τούρκων για τον Νίκο Δένδια για «επεκτατικές βλέψεις» μετά από tweet για την Αγία Σοφία, την ώρα που το Μνημείο «δεινοπαθεί» στα χέρια των Τούρκων, ενώ συνεχίζονται οι υπερπτήσεις με τουρκικά drones πάνω από το ελληνικό έδαφος.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας κατά της Ελλάδας στους συμμάχους στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Διαβάστε επίσης:

New York Times: Ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ – Γιατί την χαρακτηρίζουν «προβληματικό σύμμαχο»

Σακάρα: Ανακαλύφθηκαν εκατοντάδες σαρκοφάγοι και αγάλματα θεών (Photos)

H Gazprom κόβει το φυσικό αέριο στην Ολλανδία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 21:54