search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:54
MENU CLOSE

Μάσκες τέλος από σήμερα – Πού παραμένουν υποχρεωτικές (Video)

01.06.2022 07:10
maska_new

Oι μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό παύουν να είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους από σήμερα. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες εξαιρέσεις.

Εκτός από την υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας, καταργείται και το πρόστιμο για τη μη χρήση της.

Παραμένει η σύσταση να φορούν μάσκες, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, οι πολίτες και ιδίως σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες και απειλούνται πολύ περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας λοιπόν καταργείται και στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες (ΚΤΕΛ), όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν. Την ίδια ώρα, η Επιτροπή έχει αποφασίσει ότι με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί βάζουν με τη σειρά τους τις μάσκες…στο ντουλάπι καθώς η χρήση τους παραμένει μόνο ως σύσταση. Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

Υποχρεωτική η χρήση της στις εξετάσεις

Σχετικά με την απόφαση διατήρηση της στην διάρκεια των εξετάσεων, ο επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης εξηγώντας το σκεπτικό είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως το μέτρο διατήρησης της μάσκας για τις εξετάσεις των παιδιών, «ελήφθη για να μην υπάρχει αναστάτωση για τα παιδιά, που περνούν μια από τις πιο δύσκολες φάσεις με τις εξετάσεις τους, αυτό είναι το νόημα της διατήρησης της μάσκας στην τάξη».

Τι θα γίνει στα πλοία

 Ανοιχτό παραμένει ακόμα το ζήτημα της χρήσης μάσκας στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η Επιτροπή αναμένεται άμεσα να συζητήσει το πρωτόκολλο των πλοίων.

«Εδώ πέρα υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα, όπως ξέρετε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε το θέμα των αεροπλάνων, όπου πλέον στα αεροπλάνα επειδή υπάρχουν και τα συγκεκριμένα φίλτρα δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Κι εδώ αν θέλετε δημιουργείται μία αντινομία, να κατεβαίνει κάποιος με το αεροπλάνο να μπαίνει στο πλοίο, που το πλοίο έχει και εξωτερικούς χώρους και να χρειάζεται να βάλει μάσκα. Οπότε αυτό το πρωτόκολλο των πλοίων θα το εξετάσει η Επιτροπή αυτή την εβδομάδα» είχε τονίσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε προχθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση τρένου με ΙΧ – Μία γυναίκα τραυματίστηκε

Θεσσαλονίκη: «Αυτοκτόνησε» γνωστός γυμναστής – Γιατί ανέλαβε το Ανθρωποκτονιών τις έρευνες, τι αναφέρει σε ανάρτησή του

Silver Alert: Εξαφανίστηκαν έξι άνθρωποι μέσα σε 12 ώρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:46