search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:06
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: «Ντροπιαστικό να μας ενημερώνει ο Σολτς για την αμυντική συμφωνία» 

03.06.2022 01:14
androulakis_chatzinikolaou

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα, την συμφωνία με την Γερμανία για τα τεθωρακισμένα, τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας. Ο Νίκος Ανδρουλακης μίλησε για τους πολιτικούς του αντιπάλους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ αλλά και την… σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση. 

Όσον αφορά τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Ανδρουλάκης είπε δεν βάζει προαπαιτούμενα ενώ επανέλαβε την δήλωση πως ο ίδιος δεν θα κάνει Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα. 

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: 

Για τα Ελληνοτουρκικά: «Μπροστά στην δίψα του να κρατήσει την καρέκλα της εξουσίας ο Ερντογάν θα κάνει τα πάντα. Θα εργαλειοποίησει το Κυπριακό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να επιμείνουμε στο εμπάργκο όπλων από την Ευρώπη προς την Τουρκία. Να δείξουμε ότι δε φοβόμαστε. Να συζητάμε σε πλαίσιο καλής γειτονίας, διεθνούς δικαίου. Και τώρα έχουμε έναν μικρό Πούτιν. Τον κ. Ερντογάν. Δε μπορεί να βλέπουμε συμπεριφορές αναθεωρητισμού και να χαϊδεύουμε τις φιλοδοξίες τους. Χρειάζονται κυρώσεις σε πρόσωπα και στελέχη γύρω από τον Ερντογάν. Μιλάμε για φαινόμενα απολυταρχικά. Με το παράδειγμα της Ουκρανίας να μιλήσουμε στην Ευρώπη και να φέρουμε το πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο. Χρειάζεται ενιαία εξωτερική πολιτική. Πρέπει αυτά τα φαινόμενα να δώσουν νέα ώθηση. Θα κάνει νέα εισβολή στην Συρία. Ο Ερντογάν έχει θέση υπέρ της διχοτόμησης της Κύπρου. Πρέπει η Ευρώπη να ξυπνήσει. Οι Ευρωπαϊκοί λαοί θεωρούν επικίνδυνο τον Ερντογάν. Ας καταλάβουμε ότι η Ευρώπη κατάλαβε το λάθος της Μέρκελ με τον Πούτιν. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας για αυτό αν ενώσουμε τους φόβους μας ως Ευρωπαίοι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Ο Ερντογάν δε θα φτάσει σε θερμό επεισόδιο. Δε θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Να φύγει ο Ερντογάν αλλά να έρθει ποιος; Έχουμε ακραίο εθνικισμό στην Τουρκία. Η κατάσταση θέλει σοβαρότητα. Δε μπορεί να λέμε για υβριδικό πόλεμο». Ήταν λάθος αυτό που έκανε ο Υπουργός Άμυνας. Είμαι υπεύθυνος στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Όχι σε μικροκομματισμό για τα εθνικά θέματα. Χρειάζεται σοβαρότητα και στρατηγική στην εξωτερική πολιτική. Ο λαός μας θέλει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. 

Για τους εξοπλισμούς: Ήταν καλή η συμφωνία με την Γαλλία. Πρέπει να οικοδομηθεί η κοινή Ευρωπαϊκή άμυνα. Δε μπορεί η Ελλάδα να είναι καταναλωτής εξοπλισμών χωρίς να παράγει. Ντροπιαστικό να μας ενημερώνει ο Γερμανός Καγκελάριος για τη συμφωνία για τα τεθωρακισμένα και ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας για αποστολή νέου εξοπλισμού στην Τουρκία. Για τα F-35 να μας πουν οι ειδικοί ποιο είναι το σωστό. Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές για τα F-35. Αν μπούμε σε ράλι εξοπλισμών που δεν θα έχει τέλος θα αντιμετωπίσουμε άλλου είδους προβλήματα. Να κάνουμε στρατηγικά κινήσεις.  

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Ο πόλεμος αυτός δε φαίνεται να τελειώνει σύντομα. Ο Πόλεμος διαρκεί πολύ. Τα ευρωπαϊκά κράτη δε μπορεί να χωρίζονται σε καλά και κακά. Ό,τι όπλα θα στείλουμε από εδώ και πέρα να γίνει με ευρωπαϊκή στρατηγική. Να στηρίξουμε την Ουκρανία αλλά σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πούτιν κορόιδεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες. Να μην δείξει η Ευρώπη ότι διχάζετε απέναντι στην Ρωσία. Χρειάζεται σκληρή γραμμή. Η ομοφωνία στο συμβούλιο είναι διαλυτική. Να πηγαίνουμε σε πλειοψηφία. Να αλλάξει αυτό. Να μην έχουμε τον Όρμπαν να μας απειλεί. 

Για την ακρίβεια: Πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Λέω ότι πρέπει να πάμε στην υπερφολόγηση των κερδών. Ποια υπερκέρδη φορολογεί ο Μητσοτάκης; Πόσο είναι το ποσό; Μας κοροϊδεύουν. Ποια είναι τα υπερκέρδη; Εδώ γίνεται ένα παιχνίδι συμφερόντων για να μην πληρώσουν οι παραγωγοί και τα συμφέροντα. Πλαφόν στη λιανική τιμή στις τιμές ενέργειες αύριο. Η κυβέρνηση δε θέλει να χτυπήσει τα συμφέροντα.  

Για το ΠΑΣΟΚ: Να γίνει ισχυρή και κυβερνητική δύναμη η Δημοκρατική παράταξη. Να μην μοιάσουμε σε τίποτα με την διακυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Αυτός είναι ο στόχος μου να ενώσω την δημοκρατική παράταξη με δημοκρατικούς όρους. Η αγωνία μου είναι να ενωθεί η δημοκρατική παράταξη. Το καλό για την Ελλάδα είναι η χώρα να αποκτήσει μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει σεβασμός στους θεσμούς και ποιοτική δημοκρατία. Βλέπουμε ένα τοξικό κλίμα στη βουλή. Εμείς είμαστε δύναμη ρεαλισμού και προόδου που θέλει να οικοδομήσει κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα. Καταλαβαίνουν Μητσοτάκης – Τσίπρας ότι ήρθε ένας νέος παίκτης στο πολιτικό σκηνικό.  Στις επόμενες εκλογές θα δείτε μία ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Δεν έθεσα υποψηφιότητα για πρόεδρος της παράταξης για να γίνω απλώς αρχηγός του κόμματος. Θέλω να αλλάξει η σελίδα στον τόπο. Θέλω κόμμα πρωταγωνιστή που θα κάνει διακυβέρνηση. Σοσιαλδημοκρατική. Ακραία πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ δε θα βρείτε. Πολλούς ανθρώπους τους απογοητεύσουμε στο ΠΑΣΟΚ. Είναι ανοιχτές οι πόρτες γι’αυτούς. Για αυτούς που φύγανε οπορτουνιστικά δεν υπάρχει χώρος. Βρίζανε τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά πήγαν εκεί. Ο λαός θέλει μία άλλη επιλογή αξιοπρέπειας. 

Για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ: Εγώ έγινα γραμματέας, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δεν έκανα ποτέ ένα ρουσφέτι, δεν έκανα ποτέ έναν διορισμό. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει δάνειο εδώ και 12 χρόνια. Δεν έχουμε πάρει δάνειο. Το πραγματικό χρέος του ΠΑΣΟΚ είναι 100 εκατομμύρια ευρώ. Όλα τα άλλα είναι τόκοι. Τα δάνεια μας ρυθμίστηκαν με όρους αγοράς. Με κριτήρια αγοράς. Ραγκούσης και Ξενογιαννακοπούλου μπορούν να ενημερώσουν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια. Υπήρξαν και οι δύο γραμματείς που επί εποχής τους έχουν γίνει οι μεγάλοι αυτοί δανεισμοί.

Για τις εκλογές: Όποιος θέλει πρωθυπουργό τον Τσίπρα θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ψηφίσει ΝΔ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε άλλα κόμματα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες νέας αξιοπιστίας με τους πολίτες. Εγώ να συνεργαστώ για τις καρέκλες δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Οι ιδέες μου είναι πιο προχωρημένες από Τσίπρα – Μητσοτάκη. Εγώ έχω προγραμματικό λόγο. Δεν ακούω από Μητσοτάκη – Τσίπρα προγραμματικό λόγο. Μπορεί ο Τσίπρας να συγκυβερνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διαφωνώ να πάμε σε μία τεχνοκρατική κυβέρνηση. Θέλω να κάνω το κόμμα μου πρωταγωνιστή. Τόσες φορές έχει πει ο Μητσοτάκης ότι θα τις κάνεις στο τέλος. Που είναι άγνωστο. Οι Υπουργοί έχουν αφήσει τα στύλο κάτω. Όσο νωρίτερα γίνουν τόσο το καλύτερο. 

Για τον Αλέξη Τσίπρα: Έλεγε «πρώτη φορά Αριστερά». Έκανε το Όχι, Ναι. Κορόιδεψε τους πολίτες. Ήταν το κόμμα του πρώτη φορά Αριστερά; Με τον Καμμένο συγκυβέρνησε. Είδε ο κόσμος την Αριστερά; Είπε ο Τσίπρας ότι θα κάνει συγκυβέρνηση με τον Καμμένο το 2015; 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Δεν πάει άλλο, εκλογές το συντομότερο – Να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά

Πιερρακάκης: Στα γραφεία της SpaceX του Έλον Μασκ μετά τον Λευκό Οίκο (photo)

Το ΥΠΕΞ απορρίπτει κάθε ευθύνη για τη φερόμενη παραποίηση εγγράφου – Τι λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος – Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:05