search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:13
MENU CLOSE

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι συναντήσεις με Σάντσεθ – Κόστα και τα μηνύματα σε Τσίπρα (Photo) 

01.06.2022 13:09
nick androul;akis new

Με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με τον Ισπανό Πρωθυπουργό έγινε στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής και της παρουσίας του κ. Σάντσεθ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης χτίζει μέρα με τη μέρα όλο και πιο στενές σχέσεις με της Σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της Ευρώπης. Επισκέφθηκε ως πολιτικός αρχηγός την Πορτογαλία και συναντήθηκε επί τρεις ώρες με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντόνιο Κόστα.

Στο Συνέδριο του κόμματος ήρθε η Υφυπουργός του Κόστα αρμόδια για θέματα στεγαστικής πολιτικής Μαρίνα Γκονσάλβες. 

Στα θετικά του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η παρουσία του στην Ευρωβουλή την τελευταία οκταετία και οι σχέσεις που έχει χτίσει με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει δουλειά για το κόμμα ενώ του πιστώνεται η ανάδειξη και η θέσπιση του rescEU για τις φωτιές. 

Οι επαφές του Νίκου Ανδρουλάκη με ηγέτες της Σοσιαλδημοκρατίας στέλνει μηνύματα και στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς πολλές φορές ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει μιλήσει με θετικά λόγια για Σάντσεθ – Κόστα.

Η διαφορά είναι ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην ίδια πολιτική οικογένεια με τα κόμματα των δύο Πρωθυπουργών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. 

Μέχρι και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει ως παρατηρητής στις προπαρασκευαστικές συνόδους του PES. Τελευταία παρουσία είχε τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr μετά τις εκλογές και εφόσον τα ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ είναι σημαντικά η Χαριλάου Τρικούπη θα εισηγηθεί στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να μην προσκαλείτε ο Τσίπρας στο PES με το επιχείρημα ότι ανήκει σε άλλη ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Διαβάστε επίσης

Η αποκάλυψη του Γερμανού Καγκελάριου και τα ερωτήματα που προκύπτουν – Σε ρόλο ενδιάμεσου η Ελλάδα

Τομεάρχες Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ: 5 ερωτήματα και 3 επισημάνσεις για τα γερμανικά τεθωρακισμένα

Ηγουμενίτσα: Μπλόκο από μέλη του ΚΚΕ σε νατοϊκή φάλαγγα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48