search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:22
MENU CLOSE

Jeanneau 64: Το σκάφος που αγγίζει την τελειότητα (Videos/Photo)

07.06.2022 10:29
yacht3 new

Το καλοκαίρι μπήκε γεμίζοντας ελπίδα τις ψυχές μας, που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί από τις δύσκολες καταστάσεις που ζήσαμε αρχικά με την πανδημία και τους τελευταίους μήνες με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς, και το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία να ζήσουμε όλοι πιο ελεύθερα, πιο ξέγνοιαστα, απολαμβάνοντας τη θάλασσα και τον ήλιο.

Αυτές τις χαρές της ζωής, είχε κατά νου και ο σχεδιαστής σκαφών Άντριου Ουίντς, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και σχεδίασε το Jeanneau 64, έχοντας υπόψη του ότι το σκάφος θα έπρεπε να είναι για όλη την οικογένεια, και να έχει τη δυνατότητα να είναι βιώσιμο προσφέροντας στους επιβάτες του τα συναρπαστικά ταξίδια ενός καθαρόαιμου ιστιοπλοϊκού σκάφους, και ταυτόχρονα τις ανέσεις ενός σύγχρονου σπιτιού.

Ο Άντριου Ουίντς μαζί με τον Φιλίπ Μπριάντ, αφιέρωσαν 2,5 χρόνια σχεδιάζοντας το σκάφος αυτό για την εταιρεία Jeanneau βασισμένοι πάνω στις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.

Στη μαρίνα της Κέρκυρας και στους κολπίσκους των Παξών

Ο Άντριου Ουίντς, έμπειρος ιστιοπλόος ο ίδιος, όχι μόνο σχεδίασε το Jeanneau 64, αλλά αγόρασε και ένα από αυτά, για να χαρεί τα δώρα της θάλασσας.

Το διάσημο πλέον σκάφος ονομάζεται «Polar Bear» και τα καλοκαίρια μπορεί κανείς να το δει στη μαρίνα της Κέρκυρας και στους απόκρυφους κολπίσκους των Παξών και των υπόλοιπων νησιών του Ιονίου πελάγους.

Το Jeanneau 64, είναι ένα σκάφος 64 ποδιών, κοντά στα 20 μέτρα, με μια μηχανή Volvo Penta P4 diesel για να αντιμετωπίζει την άπνοια, και 4 side throttles που του δίνουν τη δυνατότητα να κάνει με ευκολία τους απαραίτητους ελιγμούς όταν πρόκειται να ελλιμενιστεί.

Το μεγάλο αυτό σκάφος μπορεί (εν ανάγκη) να το χειριστεί ένας και μόνο σκίπερ χάρη στις τεχνολογικές εφαρμογές που διαθέτει.

Τα πανιά ανοίγουν και μαζεύονται αυτόματα, η οριζόντια μάτσα κάνει συγκεκριμένη διαδρομή που περιορίζεται από δύο στοπ, αποφεύγοντας κάθε ατύχημα, και γενικά όλα φαίνονται εύκολα χάρη στο σοφό σχεδιασμό του κόκπιτ που είναι επαρκώς καλυμμένο προσφέροντας καταφύγιο από όλα τα στοιχεία της φύσης (ήλιο, άνεμο, βροχή), και διαθέτει δύο μεγάλα πηδάλια για καλύτερη πλάγια κατόπτευση.

Ηλεκτρικό μπάρμπεκιου και άφθονοι καταψύκτες

Το κατάστρωμα διαθέτει ηλεκτρικό μπάρμπεκιου, και άφθονους καταψύκτες για τα ποτά και τα τρόφιμα που καταναλώνονται επιτόπου.

Το εσωτερικό του σκάφους είναι υπόδειγμα εργονομίας. Οι χώροι καθαροί και φωτεινοί, οι καμπίνες και τα κρεβάτια είναι άνετα και διαθέτουν τη δική τους τουαλέτα και ντουσιέρα, ενώ το master bedroom διαθέτει διπλό κρεβάτι και τις ανέσεις δωμάτιου ξενοδοχείου.

Οι επιβάτες μπορούν να δειπνήσουν στο κατάστρωμα ή στην εσωτερική τραπεζαρία, έχοντας την άνεση που θα είχαν στο σπίτι τους.

Υπάρχει επίσης καμπίνα για το πλήρωμα, με δικό της WC, ενώ ακόμα και το μηχανοστάσιο έχει δύο εισόδους για καλύτερη πρόσβαση στη μηχανή του σκάφους. Στην πρύμνη βρίσκεται κρυμμένο το turbo jet tender (βαρκάκι) Williams 345.

Ο χώρος φιλοξενεί επίσης καταδυτικό εξοπλισμό, ενώ όταν ανοίξει η πόρτα οριζοντιώνεται και μετατρέπεται σε εξέδρα για βουτιές και καλύτερη πρόσβαση στο νερό.

Ο Άντριου Ουίντς, είναι ιστιοπλόος από την ηλικία των 14 ετών. Έτσι, θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που μπόρεσε να σχεδιάσει ένα σκάφος που να ανταποκρίνεται στα πιο τρελά του όνειρα συνδυάζοντας την καθαρόαιμη ιστιοπλοΐα με τις ανέσεις 5άστερου ξενοδοχείου.

Ο Άντριου Ουίντς λέει: «Για μένα το σκάφος είναι προέκταση του σπιτιού μου και της οικογένειάς μου. Όλοι, όταν ανέβουν στο Polar Bear, κι ας μην έχουν γνώσεις ιστιοπλοΐας, συμμετέχουν ενεργά!

Πιάνουν το τιμόνι, καθοδηγούν το σκάφος, ανοίγουν και κλείνουν τα πανιά, σχεδιάζουν και παρακολουθούν την πορεία μας στο GPS.

Ο εξοπλισμός του σκάφους μας επιτρέπει να κάνουμε με ασφάλεια, πράγματα που άλλοτε θα χρειάζονταν ένα έμπειρο πλήρωμα για να πραγματοποιηθούν.

Τα πανιά και η τζένοα λειτουργούν αυτόματα, χάρη στα τεράστια βιντζιρέλα με εκκεντροφόρους από κάρμπον.

Η μάτσα κάνει τη διαδρομή της σε συγκεκριμένο «οδηγό», αποφεύγοντας κάθε ατύχημα. Φιλοσοφία μας ήταν: ‘’να είναι όλα εύκολα’’!

Το σκάφος έχει σπουδαίες επιδόσεις αλλά και τη μέγιστη ασφάλεια. Έκανα σερφ ενώ πηγαίναμε με 14 κόμβους!

Κινείται και σε συνθήκες πλήρους άπνοιας

Κινούμαστε επαρκώς ακόμα και σε συνθήκες πλήρους άπνοιας! Η μηχανή του σκάφους είναι μεγάλη και μπορείς να συνεχίσεις κανονικά το ταξίδι σου.

Μπορούμε να πούμε ότι το σκάφος έχει ‘’χαρακτήρα αθλητή’’, αλλά προσφέρει ανέσεις και κάθε λογική πολυτέλεια. Έτσι, μπορεί να το χαρεί όλη η οικογένεια, τα παιδιά, και οι φίλοι μας».

Γι’ αυτούς που θέλουν να κάνουν στις διακοπές τους πραγματική ιστιοπλοΐα, το Jeanneau 64 είναι από το 2017 που παρουσιάστηκε το πιο ολοκληρωμένο σκάφος της κατηγορίας του.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία φέτος (2022) παρουσίασε και το Jeanneau 65, με το διαφορετικό σκέπαστρο του κόκπιτ, που αποτελεί ένα φρεσκάρισμα ή μια πρόταση ανακαίνισης του ονειρικού αυτού σκάφους.

Πραγματικά, ήδη υπάρχει ένα άτυπο κλαμπ με ενθουσιώδη μέλη, αφού τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν αγοράσει το «Jeanneau 64» και έχουν γίνει κοινωνοί αυτής της ασύγκριτης ναυτικής εμπειρίας

Η τιμή του είναι γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Επιβιβαστείτε, λοιπόν, στο όνειρο!

H κεντρική φωτογραφία είναι από το site της εταιρίας jeanneau.com

Διαβάστε επίσης

Μέλισσες: SOS για τη μείωση του πληθυσμού τους στην Ελλάδα – Ποιες είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη διατροφή μας (Photos/Video)

Το καλύτερο δώρο για τη Βασίλισσα Ελισάβετ (Photo/Videos)

Καμίλ Βάσκεζ: Ποια είναι η… φύλακας άγγελος του Τζόνι Ντεπ – Το ανερχόμενο αστέρι που «στρίμωξε» τη Χερντ (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:22