search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:20
MENU CLOSE

Στα δικαστήρια Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί

07.06.2022 18:16
brad-pitt-angelina-jolie

Η Αντζελίνα Τζολί «επιδίωξε να προκαλέσει κακό» στον πρώην σύζυγό της Μπραντ Πιτ όταν πούλησε το μερίδιό της στον αμπελώνα τους σε έναν Ρώσο ολιγάρχη, ισχυρίζονται νέα νομικά έγγραφα.

Ο Πιτ μηνύει την πρώην γυναίκα του επειδή πούλησε το μερίδιο που κατείχε στον γαλλικό αμπελώνα που αγόρασαν μαζί το 2008.

Όπως υποστηρίζει, η απόφασή της να πουλήσει το μερίδιό της σε έναν Ρώσο ολιγάρχη τον ανάγκασε να συνεργαστεί με «έναν άγνωστο με σκιώδεις διασυνδέσεις και δηλητηριώδεις προθέσεις».

Η Τζολί δεν έχει κάνει κάποιο δημόσιο σχόλιο ακόμη.

Το ζεύγος εξαγόρασε ένα ποσοστό συμμετοχής στο Chateau Miraval, μια γαλλική εταιρεία που περιλαμβάνει ένα σπίτι και έναν αμπελώνα στη νότια Γαλλία, το 2008.

Στο ονειρικό Chateau Miraval των Τζολί-Πιτ - 42

Το ζευγάρι παντρεύτηκε εκεί έξι χρόνια αργότερα.

Ο Πιτ υποστηρίζει ότι αυτός και η πρώην σύζυγός του συμφώνησαν να μην πουλήσουν τα μερίδιά τους χωρίς την άδεια του άλλου.

Στα νομικά έγγραφα αναφέρεται ότι η Τζολί πούλησε το μερίδιό της σε έναν κατασκευαστή οινοπνευματωδών ποτών με έδρα το Λουξεμβούργο που ελέγχεται από τον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ, εν αγνοία του Πιτ.

«Δεν συνέβαλε τίποτα»

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η πώληση βοήθησε στην έναρξη μιας «εχθρικής» εξαγοράς της επιχείρησης κρασιού που ο ηθοποιός είχε «χτίσει προσεκτικά».

Οι δικηγόροι του Πιτ είπαν ότι υπό τη διαχείριση του, η επιχείρηση είχε εξελιχθεί σε μια «διεθνή ιστορία επιτυχίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων» αν και η Τζολί «δεν είχε συνεισφέρει τίποτα».

«Μέσω της πώλησης, η Τζολί προσπάθησε να προκαλέσει κακό στον Πιτ», σύμφωνα με τα έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«Η Τζολί γνώριζε και σκόπευε ότι ο Σέφλερ και οι θυγατρικές του θα προσπαθούσαν να ελέγξουν την επιχείρηση που είχε δημιουργήσει ο Πιτ και να υπονομεύσουν την επένδυση του Πιτ στη Μιραβάλ».

Προσέθεσε ότι ο Σέφλερ «έχει κερδίσει τη φήμη μέσω των κομψών επιχειρηματικών τακτικών και των αμφίβολων επαγγελματικών μεθόδων» και η σχέση μαζί του «θέτει σε κίνδυνο τη φήμη της μάρκας Πιτ που χτίστηκε τόσο προσεκτικά».

«Όλα αυτά είναι το άμεσο αποτέλεσμα της αδικίας της Τζολί».

«Κατά παράβαση της συμφωνίας, η Τζολί προσπάθησε να αναγκάσει τον Πιτ να συνεταιριστεί με έναν άγνωστο, και ακόμη χειρότερα, έναν άγνωστο με δηλητηριώδεις προθέσεις».

Το κτήμα Μιραβάλ βρίσκεται στο χωριό Correns στη νοτιοανατολική Γαλλία και αγοράστηκε από το ζευγάρι για περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πιτ λέγεται ότι συνέβαλε το 60% στην τιμή αγοράς, με την Τζολί να πληρώνει το υπόλοιπο 40%.

Οι δικηγόροι είπαν επίσης ότι η επιχείρηση κρασιού συνεχίζει να ανθίζει και «αν και επωφελήθηκε από την επιτυχία της Μιραβάλ, η Τζολί δεν είχε καμία ανάμειξη σε αυτές τις προσπάθειες».

Η ηθοποιός υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2016.

Η Τζολί φέρεται να ενημέρωσε τον Πιτ για την απόφασή της να πουλήσει στον Σέφλερ τον Ιανουάριο του 2021, λέγοντας ότι είχε πάρει μια «οδυνηρή απόφαση, με βαριά καρδιά».

Διαβάστε επίσης:

Τιμπό Κουρτουά: Σε γάμο στα Χανιά ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης (Photos)

Πρίγκιπας Χάρι- Μέγκαν Μαρκλ: Στη δημοσιότητα φωτογραφία της κόρης τους Λίλιμπετ Νταϊάνα

Συγκλονίζει η Ευρυδίκη από το Survivor – «Είχα καρκίνο στο τελευταίο στάδιο και το ξεπέρασα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:19