search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:16
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ποιος κάνει κουμάντο στο Λευκό Οίκο – Αμείλικτα ερωτήματα για τον ρόλο του Χάντερ Μπάιντεν

10.06.2022 06:00
bidens76-new

Καθώς ο 79χρονος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δείχνει μία έφεση στο να γλιστράει – εκτός από τα λεκτικά ολισθήματα, γλίστρησε  και ανεβαίνοντας τα σκαλιά για να μπει στο Air Force One –  πολλοί αναρτιούνται ποιος έχει τον τελευταίο λόγο στον Λευκό Οίκο.

Είναι ο προσωπάρχης Ρον Κλάιν που κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο ή ο «σέρπα» του Λευκού Οίκου, όπως αποκαλούν τον σύμβουλο Στιβ Ρικέτι; Μήπως είναι η πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν;  Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, που κατά την New York Post πρέπει να προκαλεί πολλές σκέψεις: αυτός που κάνει κουμάντο μπορεί να είναι ο «εξυπνότερος  άνδρας» που ο πρόεδρος  Μπάιντεν λέει ότι γνωρίζει, δηλαδή ο γιος του, Χάντερ, που είναι εθισμένος στο κρακ και έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Ο πιο στενός σύμβουλος του προέδρου και ο «κολλητός φίλος»

Φίλοι του Χάντερ Μπάιντεν λένε πως κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίνει στο Καμπ Ντέιβιντ και στη διάρκεια του δείπνου συζητά με τον πρόεδρο τα πάντα, από την πολιτική στην Ουκρανία μέχρι τα εσωτερικά θέματα του κράτους.  Είναι «ο πιο στενός σύμβουλος» του προέδρου, λέει ένας φίλος του Χάντερ Μπάιντεν.

Δεν είναι σύμπτωση ότι ο  νέος  «κολλητός φίλος» του Χάντερ είναι ο Κέβιν Μόρις, δικηγόρος που ειδικεύεται στα θέματα που απασχολούν τους διάσημους του Χόλυγουντ και ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος του ηθοποιού Μάθιου Μακόναχι. Ο Μακόναχι ανέλαβε κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια  του Λευκού Οίκου για έλεγχο της οπλοκατοχής, στον απόηχο της σφαγής που έγινε στο δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε, στο Τέξας.

Ο δικηγόρος Μόρις, φίλος και σύμβουλος του Μακόναχι, λέγεται ότι έχει δανείσει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια στον Χάντερ Μπάιντεν για να αποπληρώσει φορολογικές εκκρεμότητες και πληρώνει επίσης το ενοίκιό του στο Μαλιμπού, που είναι 20.000 δολάρια.

Η θεραπεία με κεταμίνη και «ο θεός»

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο Χάντερ Μπάιντεν εμφανίζεται γυμνός σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, με  ένα όπλο στο χέρι. Το βίντεο αυτό τραβήχτηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 2018, στο Νιούμπαριπορτ, όταν ο Χάντερ βρισκόταν σε ένα ασυνήθιστο πρόγραμμα απεξάρτησης, που μεταξύ άλλων πρόβλεπε καθημερινές δόσεις κεταμίνης, που χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό για άλογα.

Ο Χάντερ σε ένα ηχητικό που καταγράφηκε στο κινητό του τηλέφωνο ως συνέντευξη στην φίλη του καλλιτέχνη, Φιλίππα Χόραν και το οποίο  έχει στη διάθεσή της η Nypost, ακούγεται να λέει ότι με τον πατέρα του συζητούν τα πάντα και εκείνος τον πιστεύει. «Αν του πω ότι αυτό είναι σημαντικό για μένα, τότε θα βρει τον τρόπο για να το βάλει στην πλατφόρμα του. Ο πατέρας μου με εκτιμά περισσότερο  από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο», λέει ο Χάντερ Μπάιντεν και σε ένα άλλο σημείο προσθέτει: «Θα συζητήσει ότι θέλω εγώ… νομίζει ότι είμαι ο θεός».

«Εγώ είμαι καλύτερος από τον μπαμπά μου… γιατί ο μπαμπάς μού λέει ότι είμαι καλύτερος από αυτόν από τότε που ήμουν 2 χρόνων», λέει ο γιος Μπάιντεν.

Όσο για τον πρόεδρο, έχει προκαλέσει μουρμούρα γιατί προτίμησε να παρουσιαστεί σε χιουμοριστική εκπομπή του ABC, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει μία συνέντευξη σε δημοσιογράφο. Οι δημοσιογράφοι του πολιτικού ρεπορτάζ παραπονιούνται ότι ο πρόεδρος δεν βρήκε χρόνο για να τους δώσει μία συνέντευξη το τελευταίο τετράμηνο . Πιθανολογείται ότι περιμένει σχετικές οδηγίες από τον «εξυπνότερο άνδρα» στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στην Κύπρο: Έκαψε τους θείους του επειδή φιλοξένησαν την εν διαστάσει σύζυγό του- Είχε αγοράσει τον τάφο του ο δράστης

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ και σκότωσαν Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων

Κίνα: Επιστρέφει ο «εφιάλτης» του κορωνοϊού – Lockdown ξανά σε περιοχές της Σανγκάης, μέτρα και στο Πεκίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01