ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:06
MENU CLOSE

Καροτοκροκέτες με χαλούμι και ντίπ κόλιανδρου

11.06.2022 06:00

Έξτρα χρυσές και τραγανές κροκέτες με καρότο και χαλούμι, που σερβίρονται ιδανικά με ντίπ γιαουρτιού και κόλιανδρου.

Υλικά για τη Συνταγή

1 αυγό, χτυπημένο

60 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 κρεμμύδι ξερό, χοντροτριμμένο

4 καρότα, χοντροτριμμένα

250 γραμμάρια χαλούμι, χοντροτριμμένο

1 κομμάτι τζίντζερ στο μέγεθος του αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και ψιλοτριμμένο

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο σκόνη

1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το ντιπ κόλιανδρου

200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 πρέζα νιφάδες τσίλι (μπούκοβο)

½ κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου, θρυμματισμένους

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπήστε το αυγό με το αλεύρι μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι, τα καρότα, το χαλούμι, το τζίντζερ, το τσίλι, τον αλεσμένο κόλιανδρο, τον μισό φρέσκο ​​κόλιανδρο και καρυκεύστε. Το μίγμα πρέπει να είναι αρκετά πηκτό – εάν το κουρκούτι δεν επικαλύπτει τα λαχανικά, προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας αλεύρι ή στην αντίθετη περίπτωση λίγο γάλα. Γεμίστε μια μέτρια κατσαρόλα με σπορέλαιο (όχι παραπάνω από το 1/3 της) και θερμάνετε στους 180ο C ή μέχρι να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού που θα ρίξετε στο λάδι, σε 30 δευτερόλεπτα.

Πλάστε το μίγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή δύο μικρά κουτάλια. Τηγανίστε τις κροκέτες σε δόσεις των πέντε ή έξι, για συνολικά 5-6 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν. Στραγγίστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετέ τις ζεστές. Για να φτιάξετε το ντίπ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τον υπόλοιπο φρέσκο ​​κόλιανδρο και λίγο αλατοπίπερο. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι και στη συνέχεια προσθέστε την πάπρικα, τις νιφάδες τσίλι και τους σπόρους κόλιανδρου. Σιγοβράστε για 1 λεπτό και μετά περιχύστε το πάνω στο γιαούρτι. Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο και σερβίρετε αμέσως!!!

Διαβάστε επίσης

Ανατολίτικο ρεβανί γεμιστό με κρέμα (παραδοσιακή συνταγή)

Πικάντικες πατάτες γιαχνί με σολομό

Kεκάκια τιραμισού για τους λάτρεις του καφέ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:03
Exit mobile version