search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:56
MENU CLOSE

Το καλοκαίρι του ΚΘΒΕ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2233
8/6/2022
11.06.2022 06:00
theatro_new

Εκκρεμότητες τέλος για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – με τον Αστέριο Πελτέκη να καταλαμβάνει τη «χηρεύουσα» για μήνες θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή – με δυναμική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του φετινού καλοκαιριού που ήδη ξεκίνησε.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του νέου διευθυντή στην παρουσίαση του προγράμματος: «Στόχος, η παραγωγή σημαντικού πολιτιστικού προϊόντος σε όλα τα επίπεδα, η εξωστρέφεια, οι συνεργασίες, ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας του ΚΘΒΕ και η εδραίωσή του ως ενός σημαντικού θεάτρου στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο.

Πριν όμως συνομιλήσουμε με το εξωτερικό, θέλουμε να συνομιλήσουμε εκ νέου, σε μεγάλη κλίμακα, με την πόλη και να φτιάξουμε μια καλλιτεχνική ταυτότητα που να βρει τον χώρο της στο πεδίο του ελληνικού θεάτρου, γενικότερα, σε ολόκληρη την επικράτεια. Εξωστρέφεια συνολική που δεν είναι απλώς θέμα απόφασης, αλλά στρατηγικής, σταδιακής ανάπτυξης και ενίσχυσης μιας δημιουργικής διαδικασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο».

To ΚΘΒΕ υποδέχεται το καλοκαίρι με δύο παραγωγές, καθώς παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη, σε μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου, με την οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, αλλά και την παραγωγή «Αριστοφάνης – Ηρώνδα: Contra tempo», σε δημιουργική σύνθεση κειμένων του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα.

To Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, για όγδοη συνεχή χρονιά θα φιλοξενήσει κορυφαίες παραστάσεις και συναυλίες στα ανοιχτά θέατρα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έως τις 13 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Δάσους και στο Θέατρο Γης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές θεάτρου αλλά και αγαπημένα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους επιστρέφει ζωντανά στις σκηνές του ΚΘΒΕ και στην πόλη, από τις 28 Ιουνίου έως και τις 13 Ιουλίου 2022. Παραγωγές και δημιουργοί από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία και τη Γερμανία, συζητήσεις με καλλιτέχνες και θεωρητικούς του θεάτρου και παράλληλες διά ζώσης και ψηφιακές δράσεις, θα αποτελέσουν τη βάση ενός πλούσιου προγράμματος, με στόχο μια διευρυμένη πρόσληψη της θεατρικής πράξης. 

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρά μηνύματα Τσίπρα: «Προεδρικοί είναι όλοι» -Ξεκάθαρη ρητορική για «αυτοκατάργηση» των τάσεων

Ψηφοδέλτια και πρόγραμμα οι προτεραιότητες Ανδρουλάκη

Eλληνοτουρκικά: Παγιδευμένη στο όραμά της η Άγκυρα – Αβάσταχτο το κόστος προστασίας για την Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:55