search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:01
MENU CLOSE

Νέα Δημοκρατία: «Κόκκινο πανί» για τους βουλευτές ο Νότης Μηταράκης

16.06.2022 06:00
mitarakis_new

Στα κάγκελα είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Οι βουλευτές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καταλογίζουν μεροληπτική στάση από τον Υπουργό στην κατανομή των αιτούντων άσυλο. 

Όπως μαθαίνουμε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Νότης Μηταράκης πήρε από την Χίο (εκλογική του περιφέρεια) αιτούντες άσυλο και τους μετέφερε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χωρίς όμως να δημιουργήσει συνθήκες διαβίωσης με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο

Τα παράπονα των βουλευτών έχουν μεταφερθεί σε ανώτατο επίπεδο. Πέρσι περίπου ίδιο καιρό η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε κάνει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό. Η βουλευτής της Α’ Αθηνών είχε ζητήσει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των διαμενόντων στον Δήμο Αθηναίων για τον Ιούνιο του 2020, καθώς και για τον Ιούνιο του 2021. Δεν αποκλείεται η ερώτηση αυτή να ξαναγίνει προς τον Υπουργό και μάλιστα σύντομα

Σαν να μην φτάνει η «γκρίνια» των «γαλάζιων» ο Υπουργός Μετανάστευσης προχώρησε σε ένα ατόπημα που «ένωσε» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Μηταράκης είπε: «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν επίθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εναντίον της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων». 

Η δήλωση του Νότη Μηταράκη εξόργισε και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ και αυτό γιατί δε μπορεί επειδή θα «γίνει μία ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τα pushbacks ο Μηταράκης να λέει ότι εμείς είμαστε απέναντι στην Ελλάδα». Σύμφωνα με πληροφορίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν την απάντηση τους στον Μηταράκη. 

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Ήδη σε πανικό η κυβέρνηση – Τα κακά μηνύματα και οι εκπαιδεύσεις για τη μέθοδο του «αντιπύρ»

Νέα Δημοκρατία: O υπουργός που συμφώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην είναι υποψήφιος 

Κώστας Μπακογιάννης: Συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη ανήμερα της επετείου του 1987

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:01