search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:26
MENU CLOSE

Ο Μπιλ Γκέιτς, τα κρυπτονομίσματα και η «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου»

16.06.2022 11:25
bill gates new

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν περιλαμβάνεται στους οπαδούς των κρυπτονομισμάτων και των  NFTs. Το αντίθετο, καθώς θεωρεί ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία «βασίζονται 100% στην θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου».

Ο συνιδρυτής της Microsoft μιλώντας στο συνέδριο υψηλής τεχνολογίας TechCrunch, υποστήριξε ότι οι επενδυτές μπορούν να βγάζουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι άχρηστα ή υπερτιμημένα στοιχεία, όσο υπάρχουν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να τα αγοράσουν σε υψηλότερες τιμές.

Ο Μπιλ Γκέιτς πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για να επενδύσει στα κρυπτονομίσματα καθώς αντιλαμβάνεται ως περιουσιακά στοιχεία μία φάρμα ή κάποια εταιρία που παράγει συγκεκριμένα προϊόντα. Δήλωσε μάλιστα ότι είναι «παλιομοδίτης» στις επενδύσεις του.

Χλεύασε μάλιστα τα επενδυτικά  προϊόντα NFT  λέγοντας  ότι δεν πιστεύει «ότι θα βελτιώσουν τον κόσμο  ψηφιακές εικόνες μαϊμούδων».

Ο Μπιλ Γκέιτς πρόσθεσε ότι τα κρυπτονομίσματα και τα επενδυτικά προϊόντα που στηρίζονται σε αυτά υπάρχουν επειδή εξασφαλίζουν την ανωνυμία των επενδυτών, που έτσι αποφεύγουν την φορολογία και τους ρυθμιστικούς κανόνες που ισχύουν σε κάθε χώρα αναφορικά με τις επενδύσεις κεφαλαίων.

Οι δηλώσεις Γκέιτς έγιναν καθώς το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Το bitcoin έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο του 2021- στα 69.000 δολάρια, αλλά έκτοτε άρχισε η πτωτική πορεία και σήμερα βρίσκεται κάτω από τα 23.000 δολάρια, έχοντας χάσει περίπου το 25% της αξίας του την τελευταία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Στο Κίεβο οι Μακρόν, Ντράγκι και Σολτς – Συνάντηση με τον Ζελένσκι (photos)

Φρικτό έγκλημα στο Σικάγο: Πατέρας έπνιξε τα τρία του παιδιά για να εκδικηθεί τη γυναίκα του

Τι θα ανακοινώσει ο Πούτιν την Παρασκευή; – Μυστήριο από τα ρωσικά ΜΜΕ (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15