search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:51
MENU CLOSE

Σπύρος Καρανικόλας: Τα «κενά» στο Βόρειο Τομέα της ΝΔ δημιουργούν συνθήκες υποψηφιότητας

16.06.2022 06:00
karanikolas_new

Η παραίτηση του Σπύρου Καρανικόλα από το ΠΑΣΟΚ έχει ξεσηκώσει τις πολιτικές συζητήσεις για μεταγραφή του στη ΝΔ. 

Τα σενάρια περί προσχώρησής του στη Νέα Δημοκρατία ευσταθούν καθώς ο 40χρονος δικηγόρος είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος και σίγουρα δε θα ήθελε να σταματήσει η πολιτική του καριέρα με αυτόν τον τρόπο. 

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πολλές μάχες στον τηλεοπτικό αέρα – από εκεί έγινε και γνωστός άλλωστε – και έχτισε τη φήμη του πολιτικού που ανήκει στα «δεξιά» του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Σπύρος Καρανικόλας συμμετείχε στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου το 2015, ενώ το 2012 ήταν υποψήφιος στη Β’ Αθηνών με την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη. Όταν ήταν υποψήφιος με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2015, ο Σπύρος Καρανικόλας είχε αποκαλέσει το ΠΑΣΟΚ «συνιστώσα της ΝΔ». 

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και όντας υποψήφιος στη Β’ Αθηνών με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είχε πει μιλώντας στον Real Fm πως το ΠΑΣΟΚ «έπαψε να είναι το Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι κόμμα της τάξεως του 4%, που έπαψε να υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες ιδρύθηκε. Εμείς δεν είμαστε η ουρά της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι μία συνιστώσα εντός της ΝΔ». Δύο χρόνια μετά πήγε στον σκληρό πυρήνα συνεργατών της Φώφης Γεννήματα

Βέβαια, από το 2015 που έλεγε αυτά ο Σπύρος Καρανικόλας έως το 2022 έχουν περάσει επτά χρόνια. Και αυτό έχει τη σημασία του, γιατί μπορεί ο ίδιος να οδεύει προς τη ΝΔ αλλά όταν ανέλαβε χρέη Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ το 2017 είχε Γραμματέα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού τον Θάνο Μωραΐτη που τώρα είναι στο ΣΥΡΙΖΑ

Το κενό που δημιουργεί ο Νίκος Ρωμανός στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του κ. Καρανικόλα στη Νέα Δημοκρατία και να δώσει την πρώτη δύσκολη μάχη σε ένα «άκρως ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο». 

Ο ίδιος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Άδωνι Γεωργιάδη και γι’ αυτό δεν αποκλείεται να ενταχθεί στην Κεντροδεξιά παράταξη κάτω από τα φτερά του. 

Αν πάντως κατέβει στα βόρεια της Αθήνας θα βρεθεί απέναντι στον Ανδρέα Λοβέρδο του οποίου υπήρξε εκπρόσωπος τύπου κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών

Να σημειωθεί πως το πρωί της Τετάρτης μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον ίδιο από τον αέρα του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε. Ο Σπύρος Καρανικόλας είναι μάχιμος δικηγόρος, ευγενής και διακρίνεται για την ευθύτητα των λόγων του. 

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Ήδη σε πανικό η κυβέρνηση – Τα κακά μηνύματα και οι εκπαιδεύσεις για τη μέθοδο του «αντιπύρ»

Νέα Δημοκρατία: O υπουργός που συμφώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην είναι υποψήφιος 

Κώστας Μπακογιάννης: Συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη ανήμερα της επετείου του 1987

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:48