search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:58
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η τακτική Ανδρουλάκη για τους ψηφοφόρους του Κέντρου – Πώς θα απαντήσει στις κινήσεις Μητσοτάκη 

17.06.2022 13:04
androulakis_new

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τη συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με την δεξαμενή των ψηφοφόρων του «Κέντρου». 

Μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ και την «αποκάλυψη» της προεκλογικής γραμμής και τακτικής που θα ακολουθήσει ο Πρωθυπουργός, στην Χαριλάου Τρικούπη χαράζουν τη δική τους στρατηγική καθώς όπως θεωρούν ο κεντρώος χώρος είναι προνομιακό τους πεδίο. 

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη εκτιμούν πως οι «Κεντρώοι» ψηφοφόροι θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ όσο ακούνε «καθαρά λόγια και ρεαλιστικές προτάσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα. Πανδημία, ενέργεια, πολιτική προστασία, ακρίβεια». 

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι τόσο ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης όσο και τα στελέχη του κόμματος στον δίαυλο επικοινωνίας που έχουν χτίσει με τους πολίτες μιλούν την «γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας». 

Όπως εκτιμούν, η «γλώσσα της αλήθειας» είναι κάτι που αρέσει σε αυτό που παραδοσιακά ονομάζουμε «Πολιτικό Κέντρο». Επίσης, στο ΠΑΣΟΚ – όπως και δια στόματος του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ακουστεί – δεν υπάρχουν άκρα. «Ούτε ακραίος πολιτικός λόγος, ούτε ακραία πολιτική συμπεριφορά, ούτε αντιεπιστημονικός λόγος. Στο ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί η ορθολογική σκέψη», λένε. «Το ΠΑΣΟΚ είναι απαλλαγμένο από τις ακρότητες των άλλων χώρων και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα παίξει ρόλο εγγυητή της μετριοπάθειας και της προόδου», συμπληρώνουν. 

Παράλληλα στο ΠΑΣΟΚ έχουν ποιοτικές έρευνες στα χέρια τους που τους κάνουν να αισιοδοξούν. Σε αυτές, οι πολίτες θεωρούν ότι η Κεντροαριστερά μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της οικονομίας, του πληθωρισμού, και της ακρίβειας. Στις ίδιες έρευνες βέβαια υπάρχει το ιδεολογικό πλαίσιο αλλά όχι το κομματικό. Δηλαδή, οι πολίτες έχουν απαντήσει με βάση το που τοποθετούνται ιδεολογικά και όχι κομματικά. 

Το αφήγημα του ΠΑΣΟΚ για Σοσιαλδημοκρατία και Σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού όπως ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει: «Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση σημαίνει σεβασμός στους θεσμούς, στην ποιοτική δημοκρατία. Βαρέθηκε ο κόσμος το πελατειακό κράτος. Βαρέθηκε ο κόσμος να ανταγωνίζεται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έχει τους περισσότερους μετακλητούς, 2.800 ο ένας και 3.200 ο άλλος. Βαρέθηκε το τοξικό κλίμα στη Βουλή. Θεωρώ ότι οι σοσιαλδημοκρατικές ιδέες είναι πιο χρήσιμες για την Ελλάδα και την Ευρώπη από τις ιδέες του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα.». Οι Σοσιαλδημοκρατικές ιδέες θα είναι αυτές που θα φέρουν πίσω στο ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρους της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. 

Ένα πλαίσιο για το πως πρέπει να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο προς τις εκλογές το έχει δώσει και ο Κώστας Σκανδαλίδης με άρθρο του στο περιοδικό της Βουλής. «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν σε ένα χώρο που ιστορικά, πολιτικά, και κοινωνικά κινείται και κυριαρχεί για πολλές δεκαετίες με ελάχιστα διαλείμματα η προοδευτική και δημοκρατική παράταξη. Η υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια άφησε ελεύθερο το πεδίο. Αρχικά εμφανίστηκαν στο χώρο κόμματα, κινήσεις, σχήματα χωρίς δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης. Η θεαματική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ τείνει να αλλάξει το τοπίο της διπολικής αναμέτρησης στο χώρο της κοινωνικής πλειοψηφίας. Στις εκλογές δεν αντιπαρατίθενται ούτε η ουδέτερη τεχνοκρατία απέναντι στην πολιτική, ούτε η αντιπαράθεση πολιτικών κομμάτων χωρίς ταυτότητα. Αντιπαρατίθεται η νέο-δεξιά, με την λαϊκίστικη αριστερά και ανάμεσα τους προβάλλει η σοσιαλδημοκρατική προοπτική», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Σκανδαλίδης. 

Διαβάστε επίσης:

Ρίχνει τους τόνους ο Ακάρ: «Σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα» (videos)

Βουλευτής της ΝΔ «έδωσε» στον αέρα την ημερομηνία των εκλογών (video)

Ποιο προαπαιτούμενο έφερε την έξοδο της χώρας από την εποπτεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:52