search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:36
MENU CLOSE

Ξεκαλάκης στο topontiki.gr: «Υπόθεση τριών πολιτικών δυνάμεων οι επόμενες εκλογές»

18.06.2022 06:00
ksekalakis_new

Για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά την ανάδειξη των οργάνων του κόμματος, τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, τους πολιτικούς αντιπάλους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα αλλά και τις δημοσκοπήσεις μιλάει στο topontiki.gr ο Στέφανος Ξεκαλάκης

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (εξελέγη πρώτος σε σταυρούς) και στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη ανοίγει τα χαρτιά για τα πρόγραμμα του κόμματος λέγοντας πως: «οι θα παρουσιάζονται στους πολίτες στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές». 

Στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ είναι επιλογή διακυβέρνησης ο Στέφανος Ξεκαλάκης απαντά: «οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προσέφεραν αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα των μη προνομιούχων και ενίσχυσαν τη διεθνή θέση της Χώρας». Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις σημειώνει: «οι δημοσκοπήσεις, εδώ και καιρό, αποτυπώνουν την πολιτική αλλαγή που συντελέστηκε με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

Αναφορικά με τον χρόνο των εθνικών εκλογών ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη λέει πως «όποτε και αν γίνουν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο». «Οι επόμενες εκλογές, θα είναι υπόθεση τριών πολιτικών δυνάμεων και εμείς φιλοδοξούμε, με τη στήριξη του Ελληνικού Λαού, να είμαστε στην όχθη των νικητών», προσθέτει. 

Η συνέντευξη του Στέφανου Ξεκαλάκη

Πώς μπορεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να κερδίσει την σχέση εμπιστοσύνης – που έχει ανάγκη – με την κοινωνία; 

Τα τελευταία χρόνια η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος διαρκώς υποχωρεί στη συνείδηση των πολιτών. Η αναστροφή αυτής της κατάστασης, που πλήττει την ποιότητα της δημοκρατίας μας, περνάει μέσα από την παραγωγή πολιτικών θέσεων που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση όρων ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας με στόχο την αναδόμηση της μεσαίας τάξης. Για να παραγάγεις τέτοιες πολιτικές θα πρέπει να βιώνεις το πρόβλημα και να γνωρίζεις ότι τυχόν υλοποίηση των πολιτικών σου προτάσεων θα έχει επίπτωση και στη δική σου ζωή. Το νέο ΠΑΣΟΚ συγκροτείται από στελέχη με αυτά τα χαρακτηριστικά, γεγονός που μας επιτρέπει να δομούμε, μέρα με τη μέρα, μια νέα ευρεία κοινωνική συμμαχία. 

Είναι το ΠΑΣΟΚ επιλογή διακυβέρνησης; Γιατί; 

Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το Λαό και την Πατρίδα. Η εκπλήρωση του ιδρυτικού του σκοπού περνάει μέσα από τη διακυβέρνηση της Χώρας, γιατί μόνο τότε μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, δίνοντας ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι βιώνουν, εδώ και μια δωδεκαετία, αλλεπάλληλες κρίσεις. Ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει ότι, παρά τα λάθη τους, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προσέφεραν αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα των μη προνομιούχων και ενίσχυσαν τη διεθνή θέση της Χώρας. Το θετικό ισοζύγιο προσφοράς του κόμματος στην κοινωνία και στην πατρίδα, εγγυάται ότι οι Έλληνες μπορούμε να ελπίζουμε ξανά. 

Το Σοσιαλδημοκρατικό σας σχέδιο πότε θα παρουσιαστεί; Πότε θα είναι έτοιμο; 

Στο πρόσφατο συνέδριό μας, εγκρίθηκαν οι βασικοί άξονες του προγράμματος που θα παρουσιάσουμε στον Ελληνικό Λαό εν όψει των επικείμενων εκλογών. Προφανέστατα, η πολυποικιλότητα και πολυπλοκότητα των προβλημάτων και η αναγκαιότητα εξειδικευμένων προτάσεων, ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες της κάθε Περιφέρειας, χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας και ανάλυσης των θέσεών μας, οι οποίες θα παρουσιάζονται στους πολίτες στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές. Ήδη προτάσεις μας που αφορούν στην Ενεργειακή Δημοκρατία, στην Κοινωνική Κατοικία, κ.α. έχουν κατατεθεί, αναδεικνύοντας τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των πολιτικών μας.

Πότε θα γίνουν οι εκλογές; Ο Τσίπρας λέει το Φθινόπωρο, ο Μητσοτάκης στο τέλος της τετραετίας. Εσείς; 

Εμείς δεν είμαστε μάντεις και δεν παίζουμε με τους θεσμούς. Η μόνιμη συζήτηση περί εκλογών είναι αποπροσανατολιστική ως προς την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας και κυρίως ως προς την ανάδειξη λύσεων επ’ αυτών. Σε κάθε περίπτωση, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, καλώς να ορίσουν. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι.

Ποιο μήνυμα σας στέλνουν οι δημοσκοπήσεις;

Οι δημοσκοπήσεις, εδώ και καιρό, αποτυπώνουν την πολιτική αλλαγή που συντελέστηκε με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά φθίνουν ως προς την κοινωνική τους επιρροή, ενώ το κόμμα μας ενισχύει τη δυναμική του. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι επόμενες εκλογές, θα είναι υπόθεση τριών πολιτικών δυνάμεων και εμείς φιλοδοξούμε, με τη στήριξη του Ελληνικού Λαού, να είμαστε στην όχθη των νικητών

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θα είστε υποψήφιος στο Νότιο Τομέα. Θα ήθελα το σχόλιό σας για τις φωτιές που έπληξαν την περιοχή. Πώς είδατε την «φαγωμάρα» μεταξύ των δημάρχων; 

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συγκροτεί τα ψηφοδέλτιά του με τρόπο θεσμικό. 

Από ‘κει και πέρα, στο δικό μου αξιακό σύστημα, είναι αυτονόητο ότι, όποιος πολιτεύεται, το πράττει στην περιφέρεια που έχει επιλέξει να ζει. Κι εγώ κατοικώ 43 χρόνια στου Ζωγράφου. Εκεί μεγάλωσα, εκεί αποφάσισα να ζήσω με την οικογένειά μου και σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητά μου, αυτή θα τεθεί υπό την αποδοχή των μελών της Δημοτικής Οργάνωσης Ζωγράφου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας. Οι φωτιές των προηγουμένων ημερών ανέδειξαν για άλλη μια φορά την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του περιβάλλοντος και των πολιτών κατά την αντιπυρική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι κρίσιμος, γιατί καλείται να θεραπεύσει παθογένειες και ολιγωρίες της κρατικής εξουσίας. Ειδικότερα δε για τον Υμηττό, γεννάει ερωτηματικά η αδράνεια που παρατηρείται σε ότι αφορά στη δημιουργία ειδικού Δασαρχείου, παρότι είναι δημοσιευμένο σε Φ.Ε.Κ. από το 2010. Έστω και τώρα, η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΠΑΥ, μετά την κακοκαιρία «Ελπίδα», σχετικά με την πτώση χιλιάδων δέντρων στο βουνό, τα οποία δημιούργησαν ένα επικίνδυνο υπόστρωμα για ταχεία εξάπλωση των πυρκαγιών.

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Δούκας στο topontiki.gr: «Τα σενάρια για την ενεργειακή κρίση και την επόμενη μέρα – Που θα φτάσει η τιμή της βενζίνης»

Καρχιμάκης στο topontiki.gr: «Εκλογές για να φύγει η πιο καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»

Χριστοδουλάκης στο topontiki.gr: «Η πρώτη Κυριακή των εκλογών πρέπει να βγάλει κυβέρνηση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:35