search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:14
MENU CLOSE

Μήνυμα της ΕΕ στον Ερντογάν – Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών

21.06.2022 15:24
erntogan-erdogan-tourkia-1-new

Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων αναμένεται να καταδικάζεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με το ΕURACTIV.

Σύμφωνα με αυτό, οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να καταδικάσουν εκ νέου τη νέα κλιμάκωση των εντάσεων από την Τουρκία κατά της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το κείμενο αυτό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υπογραμμίζει «τη βαθιά του ανησυχία για τις επανειλημμένες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας, ενώ θα επισημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ».

Υπενθυμίζοντας προηγούμενα συμπεράσματα και τη δήλωση της 25ης Μαρτίου 2021 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «περιμένει από την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσει με βιώσιμο τρόπο σχέσεις καλής γειτονίας», αναφέρεται στο αντίγραφο του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου των 27, που επικαλείται το EURACTIV.

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Ο γιος του κατέθεσε αίτημα αλλαγής φύλου και ονόματος – «Δεν θέλω καμία σχέση με τον πατέρα μου»

Ρωσία: Παλάτια, γιοτ και αμπελώνες αποτελούν την κρυφή περιουσία του Πούτιν (Video/Photos)

Γαλλία: Την παραίτησή της υπέβαλε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν – Δεν έγινε δεκτή από τον Μακρόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:10