search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:06
MENU CLOSE

Έλον Μασκ: Ο γιος του κατέθεσε αίτημα αλλαγής φύλου και ονόματος – «Δεν θέλω καμία σχέση με τον πατέρα μου»

21.06.2022 12:52
elon-musk-23-new

Διακόπτει κάθε σχέση με τον βιολογικό πατέρα του και ζητά αλλαγή ονόματος και αλλαγή φύλου. Ο λόγος για τον 18χρονο γιο του Έλον Μασκ, Χαβιέρ, ο οποίος υπέβαλε δικαστικά αίτημα για αλλαγή φύλου και ονόματος. Στο εξής θέλει να αποκαλείται Βίβιαν Τζίνα Γουίλσον, εξηγώντας ότι δεν θέλει «να ζει μαζί ή να έχει σχέση με τον βιολογικό πατέρα με κανένα τρόπο».

Ο Χαβιέρ ζήτησε να πάρει το επώνυμο της Καναδής μητέρας του και να αποκαλείται Βίβιαν Τζίνα Γουίλσον.

Ο 50χρονος επιχειρηματίας απέκτησε τον Χαβιέρ και τον δίδυμο αδελφό του Γκρίφιν, στο πλαίσιο του γάμου με την πρώτη σύζυγό του, την Καναδή συγγραφέα, Τζουστίν Γουίλσον, το 2002.

Η ακρόαση για το αίτημα του Χαβιέρ θα γίνει την Παρασκευή, σε δικαστήριο της Σάντα Μόνικα, στην Καλιφόρνια.

Στο αίτημά του ο 18χρονος εξηγεί ότι επιθυμεί να πάρει το επώνυμο της μητέρας του για να μην έχει καμία σχέση με τον πατέρα του.

Ο Μασκ παντρεύτηκε την συγγραφέα Τζουστίν Γουίλσον το 2000 και χώρισαν το 2008, αφού απέκτησαν δίδυμα αγόρια -τον Χαβιέρ και τον Γκρίφιν- και τρίδυμα αγόρια, -τον Ντέιμιαν, τον Κάι και τον Σάξον- που σήμερα είναι 16 χρόνων. Τα πέντε αγόρια έχουν διατηρήσει χαμηλό προφίλ, σε αντίθεση με τον πατέρα τους, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που υπολογίζεται σε 213 δισεκατομμύρια δολάρια. Την επιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο την έχει αναλάβει ο Έλον Μασκ.

Είναι αδιευκρίνιστο τι έχει συμβεί και οδήγησε τον Χαβιέρ να απορρίψει τον πατέρα του, ο  οποίος από την πλευρά του δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Ο Μασκ έχει δεχθεί επικρίσεις τους τελευταίους μήνες για μία σειρά από σχόλια που έχει κάνει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τον έχουν κατηγορήσει για τρανσ-φοβία. Μάλιστα ο πολυεκατομμυριούχος δηλώνει θαυμαστής του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος έχει επικριθεί από την κοινότητα LGBTQ για τις αποφάσεις του, με τις οποίες απαγορεύεται η συζήτηση για θέματα φύλλου και ομοφυλοφιλίας στις σχολικές αίθουσες.

Ο Έλον Μασκ επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες λέγοντας ότι η εταιρία του, Tesla συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων εργασιακών χώρων για μέλη της κοινότητας LGBT.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Την παραίτησή της υπέβαλε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν – Δεν έγινε δεκτή από τον Μακρόν

Τζούλιαν Ασάνζ: Παρέμβαση της Γερμανίας ζήτησε η οικογένειά του, «όχι» από το Βερολίνο

Γαλλία: Η αδυσώπητη εκλογική μηχανή «dégagisme» και το τέλος στην «παντοδυναμία» Μακρόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:05