search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:34
MENU CLOSE

Επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα: «Διώκουν, ληστεύουν, ξυλοκοπούν και δολοφονούν πρόσφυγες» (photos/videos)

20.06.2022 12:16
erdogan_new

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά για το Μεταναστευτικό, εξαπέλυσε ο πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος -μιλώντας σε συνέδριο για το προσφυγικό στην Κωνσταντινούπολη- κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές για διώξεις, ληστείες, ξυλοδαρμούς, και δολοφονίες προσφύγων.

«Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν 30.000 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Το πού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη, από τους οποίους απήχθησαν και η τύχη τους είναι άγνωστη.

Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας.

Στην πραγματικότητα, το βάρος της μετανάστευσης και των προσφύγων, χώρες όπως η δική μας, που είναι γειτονικές με περιοχές κρίσης, προσελκύουν, όχι ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν δυνατή φωνή», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο προκλητικός χάρτης του Anadolu

Παράλληλα, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε χάρτη του Αιγαίου με τα ελληνικά νησιά που επιθυμεί η Άγκυρα να αποστρατιωτικοποιηθούν. Στον χάρτη, έχουν εντάξει τα νησιά της Λέσβου, Λήμνου, Θάσου, Ρόδου και πολλά ακόμα.

Επίσης, το ρεπορτάζ υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πως εάν η Ελλάδα δεν αποσύρει το στρατό της από τα εν λόγω νησιά, η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Αίσθηση έχει προκαλέσει και το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Sabah» ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να καταγγείλει την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, προσκομίζοντας «ντοκουμέντα» ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδης, σχολίασε ότι το εν λόγω δημοσίευμα ούτε επιβεβαιώθηκε, ούτε και διαψεύσθηκε από την τουρκική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Στο Χαλάνδρι ο Ανδρουλάκης – «Ο Μητσοτάκης τρομοκρατεί τους κεντρώους ψηφοφόρους χρησιμοποιώντας τον Τσίπρα»

Για «σόου» Ερντογάν στο ΝΑΤΟ μιλούν οι τουρκικές εφημερίδες – Διπλωματικός «μαραθώνιος» από την πλευρά της Αθήνας

Τσίπρας: «Η ήττα Μακρόν είναι ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:34