search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:20
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Στο Χαλάνδρι ο Ανδρουλάκης – «Ο Μητσοτάκης τρομοκρατεί τους κεντρώους ψηφοφόρους χρησιμοποιώντας τον Τσίπρα» 

20.06.2022 07:39
nikos androulakis new

Όπως έγραψε «Το Ποντίκι» στο φύλλο της Πέμπτης ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να επανασυσταθεί με τον κόσμο της Αττικής και αυτό γιατί το κόμμα συναντά δημοσκοπικά προβλήματα στο Λεκανοπέδιο. Το «Σχέδιο Αττική» θα έχει στο πρόγραμμα του την ενασχόληση του κόμματος με την καθημερινότητα των πολιτών, την ακρίβεια, τις τιμές στα καύσιμα και την ενέργεια αλλά και το κόστος διαβίωσης. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει πολλές περιοδείες στην Αττική. Οι συνεργάτες του που ασχολούνται με τις δημοσκοπήσεις παρατηρούν τελευταία μία μικρή (αλλά σημαντική) πτώση του κόμματος στην περιοχή της Αττικής. Ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Αττική χρειάζεται «ειδικό και έντονο αγώνα» για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ και να λάβει υψηλά ποσοστά αλλά και να αντιμετωπίσει – όσο περισσότερο μπορεί και γίνεται – τον ΣΥΡΙΖΑ. 

H «μάχη του Κέντρου» ξεκίνησε από την Κω

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε την Κυριακή σε Κάλυμνο και Κω. Έστειλε πολλαπλά μηνύματα τόσο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και στην αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης αποκάλυψε και ένα κομμάτι της τακτικής του για την προσέλκυση των ψηφοφόρων του «κεντρώου χώρου» επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του topontiki.gr.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους σημείωσε μιλώντας στην Κω: «βολεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκρούεται με τον Αλέξη Τσίπρα για να τρομοκρατεί τους κεντρώους και δημοκρατικούς ψηφοφόρους στο δρόμο της επαναφοράς μιας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου.Η δική μας επιστροφή είναι άβολη και για τους δύο, γιατί θυμίζει ότι ο ιστορικός, πολιτικός, κοινωνικός αντίπαλος της δεξιάς παράταξης στη χώρα, είναι το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη. Είμαστε εμείς που μπορούμε να διασφαλίσουμε μια κυβερνητική επιλογή σταθερότητας, μια κυβερνητική επιλογή αξιοπρέπειας».

Από την Κω ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του προοδευτικού κέντρου και της προοδευτικής αριστεράς. «Καλώ και εδώ από την Κω, όλη την προοδευτική αριστερά και το προοδευτικό κέντρο να συζητήσουμε, να κάνουμε ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό. Διότι το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν δημιουργήθηκε ως ένα μικρό κόμμα του κέντρου, αλλά ως η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της κεντροαριστεράς και αυτό φιλοδοξώ να ξαναγίνουμε»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ζήτησε κινητοποίηση γειτονιά-γειτονιά σημειώνοντας ότι «μπορούμε ξανά να κάνουμε τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας να ανατείλει ξανά στην Ελλάδα. 

Ως μια περήφανη δημοκρατική δύναμη, που θα δέσει τη Δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αυτό το συνονθύλευμα του λαϊκισμού, εκεί που του αξίζει. Διότι ο ελληνικός λαός αξίζει πραγματικά περισσότερα, από αυτά που του προσέφεραν τα χρόνια της τοξικότητας και της διχόνοιας. Εμείς θέλουμε να ενώσουμε τον λαό. Με ένα σχέδιο αλλαγής και προοπτικής. Και όχι ο ελληνικός λαός να ζει συνεχώς μικρούς εμφυλίους και διχασμούς. Αξίζει περισσότερα, θα του δώσουμε περισσότερα».

«Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία»

Από την Κάλυμνο ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και επανέλαβε τη θέση του για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

«Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλληλεγγύη των συμμάχων δεν είναι η πολιτική κατευνασμού. Είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτικής αποτροπής και αυτό για να συμβεί πρέπει όλοι οι εταίροι μας να πάρουν επιτέλους απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε χώρα να εξοπλίζει το καθεστώς Ερντογάν.

Ένα καθεστώς, που καταπατά το διεθνές δίκαιο, ένα καθεστώς που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της Τουρκίας και προκαλεί αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Άρα η πολιτική του εμπάργκο όπλων πρέπει να είναι μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική που θα υπογραμμίζει την άμυνα και την ασφάλεια. Ειδικά την ασφάλεια που τόσο ανάγκη έχουν όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί από την Εσθονία και την Φινλανδία μέχρι την Κύπρο και την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης

Για «σόου» Ερντογάν στο ΝΑΤΟ μιλούν οι τουρκικές εφημερίδες – Διπλωματικός «μαραθώνιος» από την πλευρά της Αθήνας

Τσίπρας: «Η ήττα Μακρόν είναι ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του»

Δένδιας: Η Αίγυπτος είναι μια χώρα κεφαλαιώδους σημασίας για την Ευρώπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:14