search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:09
MENU CLOSE

Διάγγελμα Μακρόν απόψε το βράδυ υπό τον φόβο ακυβερνησίας

22.06.2022 17:22
macron-new

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος απόψε στις 20.00, τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Μακρόν και τα κόμματα που τον στηρίζουν έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, στις εκλογές της Κυριακής και προσπαθούν να βρουν συμμάχους ώστε να υλοποιήσουν την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει δημοσίως το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

Ο Μακρόν βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση συμμάχων προκειμένου να μην οδηγηθεί η Γαλλία σε «ακυβερνησία».

Σύμφωνα με την Liberation, ο Εμανουέλ Μακρόν στην συνάντησή του με την Μαρίν Λεπέν συζήτησε το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, για να εισπράξει την απάντηση ότι «η κατάσταση δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο».

Το ίδιο θέμα συζητήθηκε και στην συνάντηση του Μακρόν με τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, Φαμπιέν Ρουσέλ. Ο Εμμανουέλ Μακρόν «με ρώτησε αν είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας» και αν μια τέτοια πρωτοβουλία «θα ήταν η λύση για να βγει η χώρα από την κρίση», δήλωσε  ο Φαμπιέν Ρουσέλ, μετά τη συνάντηση με τον Μακρόν.

Οι διερευνητικές συναντήσεις του Εμανουέλ Μακρόν με τους πολιτικούς αρχηγούς γίνονται στον απόηχο της προειδοποίησης του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Ζεράρ Λαρσέ, ότι «η χώρα κινδυνεύσει να καταστεί ανέφικτο να κυβερνηθεί».

Σύμφωνα όμως με την Le soleil, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει βρει πρόθυμους για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ούτε καν από τους δεξιούς ρεπουμπλικανούς. Ο γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ορελιέν Πραντί, αρνήθηκε έναν «αναγκαστικό γάμο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Ο ιός της πολιομυελίτιδας εμφανίστηκε στα λύματα του Λονδίνου

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Η Ευρώπη οφείλει να προετοιμαστεί για μια πλήρη διακοπή της ροής του ρωσικού αερίου

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Δικαστική έρευνα σε βάρος της έπειτα από την κατάθεση δύο μηνύσεων για βιασμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:09