search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:23
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Μεγάλες εταιρείες αποφασίζουν να πληρώνουν έξοδα εργαζομένων για αμβλώσεις

24.06.2022 22:05
amvlosi_new

Συνεχείς είναι οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλον τον κόσμο από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστήριου να εξαλείψει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνεται η απόφαση Roe εναντίον Wade του 1973, αφήνοντας το ζήτημα της νομιμότητας της άμβλωσης σε κάθε Πολιτεία ξεχωριστά.

Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότερες εταιρείες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα καλύψουν τα ταξιδιωτικά έξοδα για τους εργαζομένους τους που αναζητούν οικογενειακό προγραμματισμό ή αναπαραγωγική φροντίδα υπό το φως της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ακύρωσε το δικαίωμα στην άμβλωση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Walt Disney, η Alaska Airlines, τα Starbucks, η Tesla, η Yelp, η Airbnb, το Netflix, η Patagonia, η DoorDash, η JPMorgan Chase, η Levi Strauss & Co και η Reddit.

Το παράδειγμα της Walt Disney

Η εταιρεία Walt Disney ανακοίνωσε ότι θα καλύψει τα ταξιδιωτικά έξοδα για τους εργαζομένους της που αναζητούν οικογενειακό προγραμματισμό ή αναπαραγωγική φροντίδα υπό το φως της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ακύρωσε το δικαίωμα στην άμβλωση.

Η εταιρεία είπε στους υπαλλήλους της ότι αναγνωρίζει τον αντίκτυπο της απόφασης του Δικαστηρίου και παραμένει προσηλωμένη στην παροχή ολοκληρωμένης πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού προγραμματισμού και της αναπαραγωγικής φροντίδας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Disney.

Τα επιδόματα που παρέχει η εταιρεία θα καλύψουν το κόστος των εργαζομένων που χρειάζονται να ταξιδέψουν σε άλλη τοποθεσία για να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της άμβλωσης.

Η Disney απασχολεί περίπου 80.000 εργαζόμενους στο Walt Disney World στη Φλόριντα, όπου ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες κύησης.

Επίσης, η εταιρεία Alaska Airlines ανακοίνωσε επίσης ότι, παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις, θα συνεχίσει να καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα των υπαλλήλων της ώστε να υποβάλλονται σε «ορισμένες ιατρικές διαδικασίες και θεραπείες» που δεν θα είναι διαθέσιμες στις περιοχές όπου διαμένουν.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ για Ανώτατο Δικαστήριο: «Είναι θέλημα Θεού» – Ποιες πολιτείες απαγορεύουν και ποιες επιτρέπουν τις αμβλώσεις

Τραγωδία στην Ερέτρια: Νεκρός 13χρονος που έχασε τις αισθήσεις του σε τουρνουά ποδοσφαίρου

Γαλλίδα πρωθυπουργός για Ζαχαροπούλου: Ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα της συναίνεσης του ασθενή στις ιατρικές του εξετάσεις (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07