search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:38
MENU CLOSE

Χοιρινές μπριζόλες σε σάλτσα μουστάρδας

28.06.2022 06:00
chuletas-de-cerdo-en-salsa-de-mostaza

Ένα εύκολο και αγαπημένο πιάτο με τον κλασσικό συνδυασμό του χοιρινού κρέατος και της μουστάρδας. Μια συνταγή που μπορεί να γίνει με αρκετά έντονη γεύση και αρώματα με τη χρήση μιας μουστάρδας ντιζόν ή πολύ πιο ήπια και απαλή με μια mild εκδοχή και το μόνο που απαιτεί είναι άφθονο ψωμί για βουτιές στην υπέροχη σάλτσα.

Υλικά για τη Συνταγή

2 μπριζόλες χοιρινές

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 με 1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό κρασί

250 ml ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό

1 κουταλιά της σούπας γαλλική μουστάρδα ντιζόν

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σπόρους

Μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

1 κουταλιά της σούπας νερό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

Αρχικά αλατοπιπερώστε καλά και από τις δύο πλευρές τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (όχι αντικολλητικό) ή κατσαρόλα με καπάκι ζεστάνετε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί αλλά δεν καπνίσει, βάλτε τις μπριζόλες και ροδίστε τις καλά πρώτα από τη μια πλευρά και μετά από την άλλη. Αφαιρέστε τις από το σκεύος και κρατήστε τις στην άκρη σε ένα πιάτο. Στο ίδιο σκεύος και χωρίς να το καθαρίσετε από το λάδι και τα υπολείμματα, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ροδίστε το για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε και το σκόρδο, ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Στη συνέχεια βρέξτε με το λευκό κρασί και ξύστε καλά τον πάτο του σκεύους με μια κουτάλα, αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος περιχύστε με τον ζωμό, βάλτε τις μουστάρδες και το θυμάρι και ανακατέψτε καλά. Διαλύστε το κορν φλάουρ σε 1 κουταλιά της σούπας νερό και προσθέστε το στη σάλτσα για να πήξει. Τοποθετήστε τις μπριζόλες μέσα στη σάλτσα, σκεπάστε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Ξεσκεπάστε, γυρίστε τις μπριζόλες μια φορά, καπακώστε και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως με λευκό ρύζι, τηγανητές πατάτες, πουρέ ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Συμβουλή

Μπορείτε να τελειώσετε το πιάτο στο γκρίλ του φούρνου σας για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά οι μπριζόλες και να μελώσει η σάλτσα.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο τιραμισού με μπισκότα πτι μπερ

Σικελική ρυζόπιτα φούρνου (τιμπάλ) με μελιτζάνες

Σμαραγδένια μπισκότα με τσουκνίδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:38