search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:43
MENU CLOSE

Netflix – HBO Max: Χιού Γκράντ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζέιμ Φοξ και Κάμερον Ντίαζ πιάνουν «δουλειά»

30.06.2022 09:55
netflix_actors_new

Το Χόλιγουντ πάει streaming. Μια σειρά ηθοποιών πρώτης γραμμής βρίσκεται σε κινητικότητα διότι θα πρωταγωνιστεί σε παραγωγές, σειρές ή ταινίες, που προορίζονται για την ραγδαία αναπτυσσόμενη έκφανση της οπτικουακουστικής βιομηχανίας της ιντερνετικές υπηρεσίες διαρκούς ροής.

Ο Χιου Γκράντ θα κάνει τον Δία σε μια «λοξή» εκδοχή του δωδεκάθεου της ελληνικής μυθολογίας,  Τζέιμι Φοξ και Κάμερον Ντίαζ θα πρωταγωνιστούν σε ταινία, αμφότερες οι παραγωγές για το Netflix και η Κέιτ Γουίνσλετ θα έχει τον πρώτο -κεντρικό στην ιστορία- γυναικείο ρόλο σε σειρά εποχής για το HBO Max που βασίζεται σε νουβέλα.

Ο Δίας σε πανικό εξαιτίας μιας ρυτίδας

Το «Χάος» («Kaos») που γράφει για το Netflix η επιτυχημένη και βραβευμένη με BAFTA  Αγγλίδα σεναριογράφος Τσάρλι Κοβελ, χαρακτηρίζεται ως μια τολμηρή, σκοτεινή, κωμική, σύγχρονη προσέγγιση της ελληνικής μυθολογίας που εξερευνά την αγάπη, τη δύναμη και τη ζωή όχι στον Όλυμπο, αλλά στον Κάτω Κόσμο!

Τίποτα δεν είναι ιερό στην αλα Κόβελ τολμηρή εκδοχή των ελληνικών μύθων, εκτός από την προδοσία και την αλαζονεία  μιας παρέας κυκκλοθυμικών  θεών και τις μηχανορραφίες τους.

Ο Χιού Γκράντ θα κάνει τον φαινομενικά πανίσχυρο, αλλά απελπιστικά ανασφαλή εκδικητικό Δία, ο οποίος απολαμβάνει τη ιδιότητα του ως βασιλιάς των θεών.

Όλα πάνε πρίμα για τον Δία. Ο χρόνος όμως «παγώνει» ένα πρωινό, όταν ο Δίας ξυπνάει και ανακαλύπτει μια… ρυτίδα στο μέτωπό του! Κάνετε εικόνα τον Χιου Γκράντ ως Δία με ρυτίδα;

Παθαίνει νεύρωση η οποία τον βάζει σε μια επικίνδυνη παρανοϊκή πορεία, καθώς πιστεύει ότι η πτώση του πλησιάζει και αρχίζει να βλέπει παντού, γύρω του, σημάδια της.

Η σουρεαλιστική γραφή της Κόβελ επεκτείνεται και στον Κάτω Κόσμο, εκεί όπου ο άλλοτε αξιόπιστος αδελφός του Δία, ο Άδης (θα τον κάνει ο Ντέιβιντ Θιούλις), άρχοντας του υποχθόνιου βασιλείου χάνει την κυριαρχία του. Υπάρχει βλέπετε μια συσσώρευση νεκρών που παραμένουν… αδιεκπεραίωτοι και γίνονται όλο και πιο ανήσυχοι.

Η Ήρα (την κάνει η Τζανέτ ΜακΤίιρ-η δικηγόρος του μεξικανικού καρτέλ στο «Ozark» του Netflix, αν έχετε υπόψη), η βασίλισσα των θεών, ασκεί την κυριαρχία της στη Γη -και πάνω στον Δία- με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Όμως η δύναμη και η ελευθερία της απειλούνται από την αυξανόμενη παράνοια του Δία και αναγκάζεται να δράσει, ενώ ο επαναστατημένος γιος του Δία, ο Διόνυσος (Νάμπαν Ρίζβαν), είναι εκτός ελέγχου και βρίσκεται σε πορεία κοσμικής σύγκρουσης με τον πατέρα του.

Τα οκτώ επεισόδια της σειράς θα σκηνοθετήσει η Τζόρτζι Μπάνκς Ντέιβις, βραβευμένη με τηλεοπτιό BAFTA 2021 (για το «I hate Suzie»).

Επιστροφή στην δράση με την ταινία «Επιστροφή στη δράση»

Η Κάμερον Ντίαζ είπε «ναι» σε πρόταση του Netflix για να συμπρωταγωνιστεί με τον Οσκαρικό Τζέιμι Φοξ στην ταινία «Back in Action».

Η 49 ετών ηθοποιός είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση στην βιομηχανία του θεάματος το 2018.

Φαίνεται όμως πως «μέτρησε» η προηγούμενη επαγγελματική σχέση που είχε με τον ΤζέιμιΦοξ, ο οποίον την προσέγγισε.

Οι δύο ηθοποιοί είχαν παίξει μαζί, πρώτη φορά το 1999, στο αθλητικό δράμα «Any Given Sunday» («Κάθε Κυριακή») και το 2014 στο ριμέικ του «Annie», που ήταν και η τελευταία κινηματογραφική δουλειά της Ντίαζ πριν «αποσυρθεί».

Ο Φοξ έκανε την ανακοίνωση στο Twitter, μοιραζόμενος απόσπασμα τηλεφωνική συνομιλία με την Ντίαζ η οποία έκπληκτη ακούγεται σαστισμένη, σα να μην πιστεύει αυτό που συμβαίνει και να μην μπορεί να βρει  τις λέξεις για  να εκφραστεί για την επάνοδο της μπροστά στις κάμερες.

Η Ντίαζ επιβεβαίωσε τα νέα σε Instagram Story της, γράφοντας: «Τζέιμι Φοξ, μόνο εσύ θα μπορούσες να με κάνεις να επιστρέψω στη δράση!!! Δεν μπορώ να περιμένω, θα σκάσω».

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η πλοκή της ταινίας, διότι υπάρχουν δεσμευτικοί όροι στα συμβόλαια εμπιστευτικότητας που δεν επιτρέπουν στους συντελεστές να δημοσιοποιούν στοιχεία της παραγωγής. Τα γυρίσματα αναμένεται να αρχίσουν τους προσεχείς μήνες.

Κέιτ Γουίνσλετ και HBO Max σε σχέση «Εμπιστοσύνης»

Την συμμετοχή της Κέιτ Γουίνσλετ στον πρώτο γυναικείο ρόλο στην τηλεοπτική μεταφορά της νουβέλας «Trust» («Εμπιστοσύνη) του διακεκριμένου Ερνάν Ντίαζ, εξασφάλισε η ανταγωνιστική προς το Netflix, HBO Max.

Η Γουίνσλετ θα είναι και παραγωγός της μίνι σειράς η πλοκή της οποίας, ακολουθώντας το κείμενο του βιβλίου, εκτυλίσσεται στην Αμερική του Μεσοπολέμου και ο συγγραφέας θα έχει τη συνολική εποπτεία.

Στη σειρά, όταν ένας Νεοϋορκέζος μεγιστάνας διαβάζει ένα μυθιστόρημα βασισμένο στη ζωή του και δεν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που τον παρουσιάζει τον ίδιο και τη σύζυγο του, προσλαμβάνει μια γραμματέα για να γράψει τα απομνημονεύματά του και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Εκείνη, προς κατάπληξη της, συνειδητοποιεί ότι το αφεντικό της με έναν τρόπο αλλοιώνει την πραγματική ιστορία, καθώς στη θέση του βάζει τη σύζυγό του.

Διαβάστε επίσης:

EΡΤ: Ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος καλεσμένος στο ραδιόφωνο

Stranger Things 4: Το Netflix με ένα tweet έβαλε «φωτιά» στο Upside Down

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:42