search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:41
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί «ντύθηκε στο χακί» το Χόλιγουντ

23.06.2022 08:00
Oukrania- Tzoli654-new

Στο «χακί» ντύνεται το Χόλυγουντ για το χατίρι της Ουκρανίας, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι αστέρες της βιομηχανίας του κινηματογράφου σπεύδουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ομότεχνό τους πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τελευταίος στην σειρά των αστέρων που έχουν παρελάσει από την Ουκρανία είναι ο Μπεν Στίλερ, ο οποίος είπε στον Ζελένσκι «είσαι ο ήρωάς μου».

Είχαν προηγηθεί η Αντζελίνα Τζολί, ο Σον Πεν και ο Λιβ Σρέιμπερ, με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας να λέει ότι οι επισκέψεις των ηθοποιών «είναι κάτι περισσότερο από έμπνευση» για τον ουκρανικό λαό. Η χώρα «ευγνωμονεί τους αστέρες του Χόλυγουντ που, παρά τον κίνδυνο, μας έχουν επισκεφτεί», ανέφερε σε Tweet το υπουργείο Άμυνας. «Είστε κάτι περισσότερο από έμπνευση για μας. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ακούσει την αλήθεια από εσάς για τον αγώνα του ουκρανικού λαού», ανέφερε το Tweet του υπουργείου Άμυνας.

Ο Μπεν Στίλερ επέλεξε η επίσκεψή του στην Ουκρανία να συμπέσει με την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, καθώς ο ίδιος είναι πρεσβευτής καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.  

O Μπεν Στίλερ δήλωσε ότι «η αναζήτηση καταφυγίου είναι δικαίωμα και πρέπει να εξασφαλίζεται για κάθε άτομο» αναφερόμενος στα εκατομμύρια πρόσφυγες που ξεσπιτώθηκαν εξαιτίας το πολέμου. Οι ουκρανικές αρχές φρόντισαν να οδηγήσουν τον Στίλερ στο Ιρπίν, που ισοπεδώθηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και η επίσκεψη καλύφθηκε από αρκετές κάμερες και φωτορεπόρτερ, όπως επιτάσσουν οι βασικοί κανόνες της επικοινωνίας.

«Ο πόλεμος και η βία καταστρέφουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κανένας δεν επιλέγει να φύγει από το σπίτι του. Η αναζήτηση καταφυγίου είναι δικαίωμα και πρέπει να εξασφαλίζεται για κάθε άτομο», δήλωσε ο Μπεν Στίλερ.

Στη συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο Μπεν Στίλερ δήλωσε ότι εμπνέεται από τον Ουκρανό πρόεδρο «για όσα έχετε κάνει σε αυτή την χώρα και για όλο τον κόσμο».

Η Αντζελίνα Τζολί ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισκέφθηκε την Ουκρανία τον Απρίλιο και συναντήθηκε με εθελοντές και πρόσφυγες.

Ο Σον Πεν βρισκόταν στην Ουκρανία όταν ξέσπασε ο πόλεμος και έκανε ντοκιμαντέρ για την ρωσική εισβολή. Ο ηθοποιός έκανε επίσης μία συναυλία από την οποία συγκεντρώθηκαν 2 εκατομμύρια λίρες για τα θύματα του πολέμου.

Οι εικόνες των αστέρων του Χόλυγουντ που επισκέπτονται βομβαρδισμένα χωριά, συνομιλούν με πρόσφυγες και φωτογραφίζονται με τον πρόεδρο Ζελένσκι είναι πολύ πιο επιδραστικές, από οποιοδήποτε βίντεο πολιτικού ηγέτη που έχει επισκεφτεί την Ουκρανία. Η αναγνωρισιμότητα του Πεν, του Στίλερ και της Τζολί είναι μεγαλύτερη από την αναγνωρισιμότητα του Γερμανού καγκελάριου, ή του προέδρου της Ρουμανίας, που επισκέφθηκαν πρόσφατα το Κίεβο.

«Είναι ωραίο που αυτοί οι άνθρωποι δημοσιοποιούν το θέμα μας και έρχονται μόνοι τους να μας βοηθήσουν», ανέφερε ένας TikToker, για τους διάσημους που βρέθηκαν κοντά στους Ουκρανούς.

Ένας άλλος Ουκρανός ανέβασε στο TikTok εικόνες από την συνάντηση που είχε ο Μπεν Στίλερ με Ουκρανούς πολίτες, που δείχνουν ενθουσιασμένοι.

«Σούπερ, γιατί οι ήρωες από την ειρηνική εποχή έρχονται κοντά και στην περίοδο του πολέμου και αποδεικνύουν ότι είναι θαυμάσιοι άνθρωποι», σχολίασε ένας άλλος TikToker.

Κοντά στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που στηρίζουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες έχουν βρεθεί επίσης η Μίλα Κούνις και ο Αστον Κούτσερ, που συγκέντρωσαν 35 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Διαβάστε επίσης:

Έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης η βουλγαρική κυβέρνηση

Μπαμπάς ελέφαντας μαθαίνει στον γιο του πώς να κάνει… bullying σε οδηγούς και να τους κλέβει το φαγητό (Video)

Στην Ισπανία το πρώτο τοπικά μεταδιδόμενο κρούσμα χολέρας μετά το 1979 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:40