search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:31
MENU CLOSE

Ανατροπή: Δεν παραπέμπονται για τη Novartis Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

01.07.2022 13:44
papagelopoulos98-new

Νέα δεδομένα ανατρέπουν τα περί παραπομπής για την υπόθεση της Novartis στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπακη.   

Όπως προκύπτει από τη δημοσίευση του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου, η παραπομπή των δύο στο Ειδικό Δικαστήριο, αφορά σε άλλη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας αργά χθες το βράδυ και αναπαρήχθησαν από το σύνολο των ΜΜΕ, καθώς προήλθαν από ανώτατες δικαστικές πηγές, αποδείχθηκαν τελικά αναληθείς.

Γιατί πραγματικά παραπέμπονται

Όπως προκύπτει από το βούλευμα, η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι ομόφωνη για δύο αδικήματα, με τα οποία παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση αφορά στη μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και είχε καταγγελθεί για την υπόθεση της Novartis.

Η Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπεται για την ίδια παράλειψη, για κατάχρηση εξουσίας με πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ και δύο κατά.


Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄εξακολούθηση, για τις πιέσεις και παρεμβάσεις στην Ελένη Ράικου που είχε χειριστεί την υπόθεση Novartis πριν την Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και για τις παρεμβάσεις του στους εισαγγελείς Παν. Αθανασίου για φορολογικούς ελέγχους στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο πριν τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, όπως και για τις παρεμβάσεις του στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Υπεράσπιση: Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το σκάνδαλο Novartis

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν, μετά τη δημοσιοποίηση του βουλεύματος, οι δικηγόροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σε αυτήν αναφέρουν:

«Με του βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του αρ 86 του Συντάγματος ο εντολέας μας απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το αδίκημα της Ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τις έρευνες των εισαγγελέων για το σκάνδαλο Novartis. Συγκεκριμένα τα μέλη του Συμβουλίου ομόφωνα κατέληξαν ότι οι ενέργειες των εισαγγελέων ήταν νόμιμες και επιβεβλημένες.

Ομόφωνα αμετακλήτως απαλλακτική είναι η κρίση του Συμβουλίου για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος Μιωνή και δωροληψίας πολιτικού προσώπου. Ομοίως αμετάκλητα απαλλακτική είναι η κρίση για δήθεν παρεμβάσεις του εντολέως μας στην διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

Ως προς το παραπεμπτικό σκέλος που αφορά στη πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος και στην με πλειοψηφία 3- 2 απόφαση για παραπομπή της κ. Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας δια παραλείψεως τελούμενο, που αφορά αποκλειστικά στη μη έγκαιρη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπουργό υγείας κ Κουρουπλή, με ηθικό αυτουργό τον εντολέα μας, δηλώνουμε βέβαιοι για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα αυτής της κατηγορίας και θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου.

Οι συνήγοροι Υπερασπίσεως

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Μάνος Ροδουσάκης»

Η δήλωση Παπαγγελόπουλου

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρεται σε «παρακράτος» και «φαύλους και διεφθαρμένους», ενώ ο Βασίλης Χειρδάρης, συνήγορος της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε δήλωσή του αναφέρει ότι «τελικά για το σκάνδαλο “Novartis” δεν παραπέμπεται κανένας!».

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«H Δικαιοσύνη οριστικά και αμετάκλητα έκρινε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι υπαρκτό και οι εισαγγελείς που το ερεύνησαν έπραξαν το καθήκον τους. Η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis κατέρρευσε ολοσχερώς. Το έχω υποσχεθεί και το επαναλαμβάνω. Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος, τους φαύλους και διεφθαρμένους που θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη λεηλασία της πατρίδος μας».

Η δήλωση του κ. Χειρδάρη έχει ως εξής:

«Οι κατηγορίες κατά της εισαγγελέως κ. Τουλουπάκη κυριολεκτικά κατέρρευσαν από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Το ασυνήθιστα επιβαρυμένο κατηγορητήριο σε βάρος της για πολλά αδικήματα μεταξύ των οποίων ότι δήθεν εξέθεσε επιφανή αθώα δημόσια πρόσωπα σε δίωξη κ.λπ. συρρικνώθηκε εντυπωσιακά με μία άδικη και αβάσιμη παραπομπή (κατά πλειοψηφία) για κατάχρηση εξουσίας που συνίσταται στην μη άμεση διαβίβαση υποβληθείσας μηνυτήριας αναφοράς στη Βουλή εναντίον δύο μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου! Κατηγορία που δεν ευσταθεί, έχει σωρεία νομικών και αποδεικτικών προβλημάτων και καθιστά την αθώωση προφανή.

Το πολύ ενδιαφέρον όμως στο εκδοθέν εσπευσμένα Βούλευμα είναι ότι:

α) απαλλάσσει την εντολέα μου όλων των σοβαρών κατηγοριών επί της ουσίας και χωρίς νομικές ακροβασίες, που σημαίνει ότι υπήρξαν άδικες και αβάσιμες σε βάρος της σοβαρές κατηγορίες,

β) βγάζει από το “κάδρο” της παραπομπής στο ακροατήριο το σκάνδαλο “Novartis”, θεωρώντας όλες τις εισαγγελικές ενέργειες για την έρευνά του απολύτως νόμιμες,

γ) δεν δικαιώνει, με σαφή αναφορά, τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος της,

δ) θεωρεί ως απόλυτα νόμιμες τις επιλογές των προστατευόμενων μαρτύρων και τις εισαγγελικές ενέργειες στη διαχείριση των καταθέσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ούτε πιέστηκαν ούτε χειραγωγήθηκαν.

Τελικά για το σκάνδαλο “Novartis” δεν παραπέμπεται κανένας! Κατηγορήθηκε και κυνηγήθηκε αυτή που προσπάθησε να το ελέγξει! Και τελικά παραπέμπεται άδικα για τις στάκτες του…»

Διαβάστε επίσης

Η… γκρίνια του Αντετοκούνμπο για τις τιμές σε γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών

Αυτός είναι ο προπονητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε 15χρονη και πορνογραφία ανηλίκων (photos)

Πέτρος Φιλιππίδης: «Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του, θα υποβληθεί σε επέμβαση» – Τι είπε ο δικηγόρος του (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:30